Hirdetés
Hirdetés

Ígéretes nyugdíjasok – Németh Róbert X Hippikiller: Mindennek vége

bbnr.jpg

Közel 30 éve dolgoznak együtt, és bár közreműködtek egymás dalaiban már ilyen-olyan formában, de közösen még nem raktak össze szerzeményt. Robikém és Balázském, Németh Róbert és Bihari Balázs avagy a két ígéretes nyugdíjas mutatja be új dalát Mindennek vége címmel.

NR: A Mindennek vége című dalt Bihari kollégával kezdtük el összerakni, aztán Jappánnal fejeztük be a munkát. Két változat született a dalból, a Jappival megdolgozott verzió került A kibaszott végtelen űr című új lemezemre, de a BB-félét sem szerettük volna veszni hagyni, ezért az most külön is megjelenik. Vannak a két inkarnáció között átfedések, például Balázs agyament gitárszólója (az volt a nagystílű instrukció, hogy ilyen teljesen kattant Adrian Belew-féle Bowie-s / Talking Heads-es modorban vegyen fel valamit), valamint néhány gitár- és szintisáv. Vicces, hogy BB-vel lassan 30 éve ismerjük egymást, mindenféle felületeken, helyeken és projektekben dolgoztunk már együtt, de pont ilyen még nem volt.

BB: Tavaly karácsony előtt keresett meg Robi azzal, hogy van egy számötlete, amit velem szeretne megcsinálni, mert az utóbbi években eléggé nyolcvanas évek hangzású dalokat készítek és egy Let’s Dance-album hangulatú dalt szeretne. Mondtam, hogy a kisszobámban pont nem lesz ott Bowie, de nézzük meg. Robi átjött a telecasterével és feljátszotta az alap gitártémát, amit később kicseréltettem akusztikus gitárra, majd felénekelte az énektémát, feljátszotta a basszust, így lett meg a dalváz. Ezt építettem fel kábé egy hónap alatt, közötte eltelt karácsony és szilveszter. A Hippikiller-verzióban mások a dobok, duranosabban húz, van basszusgitár, én gitározom, a vokálok is előrébb vannak, hogy jobban kijöjjön, hogy imitálom Péterfy Borit – de nyilván különböző producerelésnél/hangszerelésnél teljesen mások az arányok. Tehát az én verzióm készült előbb, viszont csak nyár végén csináltunk egy utókeverést Philipp László barátommal a kis analóg pultján és ő is masterelte.

  • Németh Róbert: ének, akusztikus gitár, gitár, bass
  • BB: gitárok, synth, drum programming, vokál
  • Rec, mix, prod: BB
  • Final mix, mastering: Philipp László/Abnormal Studio

BB: Most szerettem volna kijönni ezzel a dallal, mivel egyrészt kapcsolódik Robikém lemezéhez, másrészt pedig ezzel le is zárnám 2019-et, mivel az új Hippikiller-lemez teljesen más hangulatú lesz, amely jelenlegi állapotában már majdnem teljesen kész.

Németh Róbert legközelebb az Európa Kiadó vendégeként lép fel zenekarával az A38-on december 23-án.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,854KedvelőTetszik
3,019KövetőKövetés
2,240FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók