Hirdetés

Akasztva headbengelni (klipmegosztás)

Heti válogatásunkban lesz Black Lips, Napalm Death, Samael és Paradise Lost, de benéz a Taken By Trees és a Hardcore Superstar is, a legdurvább viszont a végén van. Most csak annyit mondunk, hogy kötél.  

Black Lips – Let It Grow

Ilyen, hogy flower-punk zene, mégcsak nem is létezett az én világomban mielőtt megláttam ezt a videót. Most viszont nem akar elengedni a Black Lips. Sikerült az atlantai csapatnak egy olyan beteg klipet létrehozna, amivel joggal sokkolt most egy hétre. Amúgy is van egy olyan hangulata – nem csak a videónak -, mintha a 90-es évek grunge hullámába sétáltunk volna vissza. A színek, a karakterek és a road movie-jelleg is erre játszik rá.

Napalm Death – Time Waits For No Slave

A Napalm Death tévedhetetlen, ami a brutalitást és a mondanivalót illeti. Éppen ezért érdekes, hogy ezúttal nem egy komoly üzenettel felduzzasztott videót csináltak, hanem egy relatív egyszerűt, amiben kisebb utalásokra lehet csak találni.

Samael – Black Hole

A Sergeï Ulyanov által készített koncertes Samael-klip semmilyen szinten nem üti meg a klasszikus hasonló videók színvonalát. Mozgalmasnak mozgalmas, azonban annyira egysíkú a közepére, hogy színte csak a zene tartja meg. Pedig a Samael többet érdemelne.

Taken By Trees – My Boys

A Taken By Trees mögött az a Victoria Bergsman áll, aki a The Concretes énekesnője volt 2006-ig. A videóról elsőre süt, hogy Skandináviában készült. Könnyed, szellemes és képileg is hozza azt a jellegzetes színvilágot. Hazudnék, ha azt állítanám, hogy izgalmas a klip története, de azért kellemes néznivaló.

Paradise Lost – Faith Divides Us Death Unites Us

Az új Paradise Lost nem rossz lemez (bár már rég oda az egykori dicsőség), mint ahogy az első videó is kifejezetten remek lett. A történet nem egetverő, a kivitelezés viszont zseniális. Így kell egyszerűen megfogalmazni a mondanivalót. Ráadásul most az is kiderül, hogy miért érdemes egy "profI" szereplővel dolgozni, hiszen a videóban játszó hölgy egyedül leköti a nézőt.

Hardcore Superstar – Beg For It

A svédországi rock and roll színtér híresen kreatív és ezzel mindenki egyetért, aki az ilyesmit kedveli. A Hardcore Superstar nem "csak" egy a sok hasonló sleaze zenekar közül, hanem most éppen ők a legígéretesebbek. Sokan kedvelik, ha benézhetnek a stúdióba, éppen ezért szerethetők az ilyen jellegű videók. Most sem lőttek mellé, hangulatos és megfelelen betekintős a klip.

Barrow – Amikor

A Barrow ezzel a gyöngyszemmel lépett színre 2009-ben. Igen, nem 1998-ban, hanem 2009-ben. A dal maximum demónak való, annyira sok benne a kellemetlen nyúlás, a szöveget pedig most meg sem említem, mert akiben van egy szemernyi jóérzés, az már abbahagyta a vinnyogó röhögést. Mindenki így kezdi, csak akinek van esze, az nem ad ki videót. Bár meg kell hagyni, a klip nem szar. Aki(k) készítették, valamennyire értenek hozzá, de láthatóan minimál volt a költségvetés és – itt jön be a zenekarfaktor – a koncepció is igen gyenge. Kérek mindenkit, hogy 2009-ben ne headbangeljünk már hurokban. Köszönöm.

Kommentek

Teljes bizonytalanságban tart, majd letaglóz – Ilyen volt a Tudhattad volna sorozat

Az HBO minisorozata tele van fordulatokkal, és végre egy olyan krimi, amiben a a legvégéig lehet találgatni, hogy ki tette. De nem biztos, hogy ez az előnyére válik.

Wanted Podcast #21 // Isten keze – Szily Lászlóval Maradonáról

Itt még csak az argentin zseni, minden idők egyik legnagyobb labdarúgójának hatvanadik születésnapja alkalmából ültek le beszélgetni.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
705FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Veretes hard rock – P. Box-koncertalbum jön ki LP-n, itt egy dal róla

Most először jelenik meg koncertalbum a korai korszakból.

Tomboló gyerekek az YZZO új klipjében

Mindössze egyetlen dal jelent meg korábban az Yzzo-tól, de most itt a második, klippel együtt.

What’s Mine Is Mine – Premieren a The Anahit új dala

Dal a test és a lélek szabadságáról.

Az idő drog – Premieren a colorStar új videója

A colorStar tavaly megjelent új lemeze, a Time is The Drug címadó dala kapott ezúttal látványos szöveges videót.

Érzelmek és küzdelmek – Premieren Debby May bemutatkozó dala

Debby May bemutatkozó dala, a Tell me Vroom Vroom, egy többéves alkotófolyamat első gyümölcse.
Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Az élet kiteljesedése – Meghallgattuk a Makám, a Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák és Guessous Mesi új albumát

Olyan lemezekkel rukkoltak elő, amik önnön létükkel húzzák alá, hogy az élet a költészet tükrében tud igazán kiteljesedni.
02:26:53

Így játszik Alice In Chainst a Metallica, a Korn, a Mastodon, Corey Taylor, a Soundgarden tagjai meg még egy rakás zenész

Idén lett 20 éves a seattle-i Museum Of Pop Culture, illetve idén lett 30 az Alice In Chains első nagylemeze. Nem emiatt, de ilyen...

A Spotifyon hamarosan kiderül, hogy melyik dal honnan nyúlta a témáit

Mesterséges intelligencia mondja majd meg, hogy nem is olyan egyedi az a dal, ahogyan azt a szerzője gondolta.