Hirdetés
Hirdetés

Időutazás, középkori tivornya és bajvívás a Bordó Sárkány új klipjében

Lángoló Premier

Több történeti szálon és idősíkon játszódik a középkori rock ‘n’ rollt játszó Bordó Sárkány legújabb videóklipje. A különleges hangzásvilágot a korabeli hangszerek arzenálja adja. Megszólal koboz, mandocello, reneszánsz furulya, hegedű, középkori síp, középkori duda és egy speciális, középkori hosszú dobokból készült egyedi dobszett, a Babylon.

Hirdetés

A dal gerincét a XVI. századi lantos és énekmondó, Tinódi Lantos Sebestyén Sokféle részögösről című éneke képezi. Az eredetileg 60 strófás dalt a zenekar nyolc versszakra rövidítette, adott hozzá egy maréknyi dunántúli ugrós népzenét meg egy csipetnyi saját instrumentális melódiát, majd megfűszerezte a csapatra jellemző hangszereléssel és virtussal, és kész is a XVI. századi krónikás XXI. századi Bordó Sárkány fogása.

A klipben a dal eredeti mondanivalója mellett egy teljesen új és komplex sztori elevenedik meg. A két idősíkon, középkorban és jelenben játszódó történetben egymás mellett láthatjuk a középkori lovasíjászversenyre lovon érkező, majd egymásnak feszülő versenyzőket és a jelenben, vonaton utazó hittérítőket. A két szál később egymásba ér, de a sztori igazi értelmét a film utolsó snittjében látható csattanóban nyeri el.

Már csak meg kell nézni:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók