Hirdetés
Hirdetés

Időhúzás mesterfokon – A Pain of Salvation és a Remedy Lane 2016-ban

pos1.jpg

 A világ legkiszámíthatatlanabb és legmegosztóbb progresszív metal csapatánál már régóta esedékes egy új nagylemez. Tavalyelőtt, még elment, hogy Daniel Gildenlöw énekes-gitáros betegségére hivatkozva egy lényegében új dalok nélküli akusztikus lemezzel rukkoltak elő Falling Home címen, de most már kezd kínossá válni a hallgatás. Érzik ezt ők is, és ezért előásták az utolsó közmegegyezéses remekművüket, ami bizony még 2002-es keltezésű. Egy igazi rajongó természetesen továbbra is a belengetett „újrametálos” In the Passing Light of Day után epekedik, de azért jól teszi, ha nyom egy továbbot, mert ez a felújított verzió is megérdemli a figyelmet.

Minthogy a pontos cím Remedy Lane Re:visited (Re:mixed & Re:lived), adja magát, hogy két verzióval leszünk gazdagabbak. Az első az eredeti lemez Jens Bogren által újramixelt verziója, és azt kell mondanom, valóban más lett a hangzás, érdekes így is meghallgatni. Választani egyelőre nem tudnék, mindenesetre Gildenlöw azt állítja, mindig is ezt a fajta vaskos gitárfalat képzelte ide. Egy dalt meg is tudunk mutatni róla:

A második etap pedig egy 2014-es élő felvétel, méghozzá az amerikai PowerProg Festiválon játszotta az azóta is aktuális felállás a teljes albumot, igaz, a dalsorrendre rá sem hederítve. Ebből is van egy kis ízelítőnk:

Sőt, akinek nagyon megjött az étvágya, igazából az egész koncertet meg tudja itt hallgatni.

 

Advertisement
39,011KedvelőTetszik
3,065KövetőKövetés
4,320FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló