Hirdetés

Idén Balatonlellére költözik a Babel Sound fesztivál

Ezen a nyáron Balatonlellére várja a világzene kedvelőit a hazai fesztiválpaletta egyik egyedi színfoltja, a Babel Sound. A minden évben új helyeken, új formában jelentkező fesztiválon július 17. és 22. között 54, hazai és nemzetközi előadókat felsorakoztató koncerttel, 6 táncházzal, tucatnyi ország vagy régió kulturális bemutatójával, számos workshoppal, főzőversenyekkel és gasztronómiai bemutatókkal, kiállításokkal találkozhatnak a látogatók.

A fesztivál szabadstrand színpadán az afrikai, marokkói, a latin, a cigány és a balkáni zene kap teret, a kis színpadon, a rendezvényparkban elsősorban a magyar zenéé lesz a főszerep, emellett pedig a zsidó és az ír zene is található a programban, valamint fellépnek katalán, bosnyák és kanadai zenekarok is. A Bábel Kert nagyszínpadon pedig a kedvelt hazai előadók és együttesek mellett néhány olyan külföldi produkció mutatkozik be, akikről vélhetően a közönség túlnyomó többsége még sosem hallott, ennek ellenére figyelemreméltó produkciókat nyújtanak.

A tavalyi tapasztalatokból okulva a rendezők elmondásuk szerint idén lényegesen nagyobb figyelmet fordítanak a koncept helyszínekre, a különböző országok kultúrájának otthont adó sátrakra. Céljuk, hogy a megerősített sátrakban ha esik, ha fúj, minden körülmények között a zenei bemutatóké, a workshopoké lehessen a főszerep, és biztosítva legyen az az intim környezet, ami a Babel Sound koncepciójának egyik legfontosabb része.

Szervezői szerint a Bábel Sound azoknak szól, akik a gyorsuló élettempó világában egy otthonos, környezettudatos és emberközeli szórakozási formát részesítenek előnyben.

A fellépőkről és a fesztiválról bővebben ide kattintva érdemes tájékozódni.

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló