Hirdetés
Hirdetés

Idén is lesz Rockmaraton – Rockfaterrel jegyet is lehet nyerni rá

A pécsi önkormányzat megváltozott hozzáállásának köszönhetően 2013-ban is lesz Rockmaratont. Az Csizi Péter alpolgármester által hivatalosan is bejelentett 5 millió forintos támogatással a szervezők a látogatóknak próbálnak kedvezni, így most is olcsón lehet majd megnézni a négy színpadon koncertező összesen 156 zenekart. A nemzetközi fellépők közül olyan nevek biztosak már, mint a nemrég nálunk járt, a fenti képen is szereplő német thrash-legenda a Kreator, vagy a New York Hardcore egyik alapzenekara a Sick Of It All. Két év után újra visszatér fesztiválra a svájci folk metal Eluveitie, Svédországból pedig a kultikus black csapat, a Marduk és progresszív heavy/power Evergrey teszi tiszteletét. A punkoknak szól majd az idén 33 éves angol The Business, de itt lesz majd a kaliforniai hardcore Terror és a deathcore Veil Of Maya is.

Idén a megszokott magyar húzónevek mellett, feltörekvő tehetségekre és igazi underground csemegékre is számíthat az érdeklődő. A szervezők újra megállapodást kötöttek a németországi központú Local Heroes tehetségkutatóval, az egy hét alatt 36 amatőr zenekar mérheti össze tudását, a győztes ősszel a fesztivál költségén vehet majd részt a berlini döntőn. A már lemezzel rendelkező zenekarok számára további tizenkét kiadó hely marad a programba, ahová facebookos szavazás és budapesti tehetségkutatón keresztül juthatnak majd be a csapatok.

A trafik törvény július elsejei életbe léptetése miatt a Rockmaraton, más rendezvényekhez hasonlóan, kényszerűségből június hónap utolsó hetére került, de a dátumváltozáson kívül minden marad a régiben, tehát nem lesz más műfajra kikacsintás, csakis a rock, metál, punk és hardcore zenekarokra fókuszálnak.

Jegyet is lehet nyerni a fesztiválra: az alábbi, Gróf Balázs által készített rajzfilmen Rockfater balhéba keveredik, a kisfilmet megosztók között pedig hetijegyet sorsolnak ki a szervezők, ráadásul ez minden hónapban, újabb rajzfilmmel karöltve megismétlődik. Sőt a rajzfilmek végén szereplő felvezető rendezvényeken is lehet nyerni Rockmaraton-hetijegyet. A belépőjegyet váltók közül a helyszínen, a színpadon jelenti majd be a győztes sorszámot.

A rajzfilm első része:

Advertisement
39,005KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló