Hirdetés

Idén is jó lesz Trencsénben – POHODA 2013

Szlovákia első számú zenei eseménye (az idén végre újraélesztett elektronikus zenei Wilsonic mellett) évről évre elismerést vált ki a régióban a kiemelkedő ízléssel összeválogatott felhozatalával. Amint azt lenni szokott, a Pohoda a popzenei fesztivál műfajához passzoló népszerű zenekarok mellett kapunk igazi kultikus nagykutyákat és delikát apróságokat is, amelyeket hazai fesztiválok line-upjában esetleg hiába keresünk. A festői völgyben elnyúló reptér az idén többek közt a Thom Yorke-szupergrup Atoms For Peace koncertjének ad otthont, de a húzónevek közt szerepel még Nick Cave, a Smashing Pumpkins, egy Justice hakni, a Major Lazer (aki épp most seggelt be elegánsan a zenei sajtó kellős közepére), a Kaiser Chiefs, és így tovább. Ami pedig a már említett delikát vonalat illeti, a hajtás után ezt is sorbavesszük röviden.

Kezdetnek például itt van a sajnos csak DJ-szettel fellépő Amon Tobin, de az elektronikus vonalat a tavalyi év egyik legfelkapottabb neve az SBTRKT is képviseli. Az Emika-féle csajos okos elektro vonalban idén jelentős név a svéd Karin Park. Jön még a tavalyi év egyik legeredetibb rocklemezét szállító Django Django, a mindig sokkolni igyekvő Peaches, Diplo és Erol Alkan, akiket már nem vagyunk hajlandóak bemutatni. A teljes felhozatal itt található, a három napos belépő 89 euró, búcsúzás gyanánt pedig tekintsétek meg a szintén fellépő Hermeto Pascoal videoklipjét, mert ilyet még nem látott senki.

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A zenehallgatás rosszat tesz a természetnek

A vinyl lemez sem környezetkímélő, de a streaming évről-évre jobban megterheli a Földet.

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.