Hirdetés
Hirdetés

Idén sincs rendes fesztivál? Akkor csinálok egyet a kertben!

Bár az idei fesztiválszezon már sokkal szórakoztatóbb volt, mint az előző, és mindenki abban reménykedik, hogy a következő meg már teljes lehet, azért az igazság az, hogy a legnagyobb, nemzetközi előadókat is felsorakoztató fesztiválokból idén is hiány van. Valószínűleg sokaknak a VOLT fesztivál hiánya az egyik legfájóbb pont, ebben segített egy rendhagyó akcióval a Telekom és a VOLT fesztivál. Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez mondást a helyzetre aktualizálva a program lényege, hogy ha nem lehet fesztiválra menni, akkor majd házhoz megy a fesztivál.

Hirdetés

Arról már mi is írtunk többször a Lángolón, hogy a 2021-es nyári szezon még nem lesz az igazi, ennek pedig a legfőbb oka, hogy az európai fesztiválszezon nem tudott igazán beindulni. Az országok eltérő szabályozási és védekezési protokollja miatt a nagy produkciók egészen egyszerűen nem tudnak elindulni, ha kiesik egy-két nagyobb fesztivál, az egész borul, hiszen egy ilyen produkció költségeit nem tudja két-három fesztivál kitermelni. Ezért az olyan nagy produkciók, mint a VOLT vagy a Sziget fesztivál idén is elmaradtak, azonban a szervezők és a névadó szponzor Telekom úgy gondolta, hogy megpróbál valami igazán különlegeset kihozni ebből a helyzetből, ezek pedig a minifesztiválok. A szűkkörű bulikon a helyszínen néhányan, de a technológia segítségével online bárki részt vehet, és megnézheti az exkluzív koncerteket.

Arra buzdítjuk a fiatalokat, hogy kapcsoljanak ki – szó szerint –, és érezzék jól magukat egy menő nyári buliban, amit megálmodtak. Ha pedig bekapcsolnának, mi ott leszünk, hogy az élményt másokkal is meg tudják osztani

– fogalmazott Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és kommunikációs igazgatója.

Fesztivált csinálnak a kerti buliból

A minifesztiválokra 50-100 fős baráti társaságok jelentkezhettek saját helyszínnel és szlogennel, majd a kiválasztott csapatok a szakembereknek is prezentálták, milyen lenne az ő ideális fesztiváljuk a zenei műfaját tekintve, majd a szakmai zsűri és a Telekom segítségével a Krikaftolás napján a minifesztivál minden részletét megtervezhették.

A minifesztiválok szervezői persze nem egyedül építik a színpadokat, és nem ők hívogatják a zenekarokat sem, de belekóstolhattak, miben más egy kerti sütögetés és egy minifesztivál szervezése, milyen részletekre figyelnek oda a profi fesztiválszervezők, vagy hogy milyen digitális eszközökkel lehet felturbózni egy ilyen bulit, legyen szó QR- vagy AR-meghívóról, a zenére reagáló fénytechnikáról, GIF-készítésről. Egy fesztiválnak persze arculata és plakátja is van, ennek elkészítésében reklámszakemberek segítettek, hogy a kerti buli valóban olyan legyen, mint egy nagy fesztivál kertre optimalizált verziója.

A nyertes bulik között van post-Covid lagzi, esküvői előbuli és tófesztivál is, amikbe az élő közvetítéseknek köszönhetően bárki becsatlakozhat a távolból, és hogy ne fájjon a szíve senkinek, hogy kimaradt, az online bulizók számára nyereményekkel készülnek a szervezők.

A Telekom VOLT Minifesztiválok reményeink szerint az iparági szereplőknek is segíteni fognak. A privát bulik révén fennmarad az élő kapcsolatunk a fiatalokkal mindaddig, míg a megszokott fesztiválhelyszínen újra találkozhatunk

– mondta Lobenwein Norbert, a fesztivál alapítója.

A közelgő bulikhoz itt tudtok csatlakozni, illetve itt tudjátok nézni a Telekom VOLT Minifesztiválokat:

07.23. ÖRÖKRE EGYÜTT
07.30. RÖJTÖK AZ ÚJ SOPRON
08.06. BEZZEG A MI IDŐNKBEN

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,004KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók