Hirdetés

Idén már streamingszolgáltatók is szerepelnek az Artisjus felosztásában

A Music Hungary konferencia Mennyit ér egy dal? című beszélgetésén dr. Szinger András, az Artisjus főigazgatója arról beszélt, hogy 2021. Q4-ben már a streaming is szerepelni fog a felosztásban.

Ez azért izgalmas információ, hiszen két hete írtunk arról, hogy a ráosztásos jogdíjakat és egyébként az online jogdíjakat is torzítja, hogy az Artisjus felosztási szabályzata alapján a letöltéses platformokat veszik figyelembe. Megkeresésünkre akkor azt válaszolta az Artisjus, hogy

az összes olyan, Artisjus által jogosított download platform adatát figyelembe vesszük, ami megfelelő mennyiségű adatot szolgáltat. Ilyen platform például a Dalok.hu

– most azonban úgy tűnik, hogy hosszú évek után végre változás áll be a gyakorlatban. Dr. Szinger András egyébként a beszélgetésen az adatok nehéz feldolgozhatóságával indokolta, hogy eddig miért nem szerepeltek a streamingszolgáltatók a felosztásokban.

Hogy egészen pontosan milyen szolgáltatók adatait hogyan sikerült feldolgozni mostanra, és mi lesz az eddig elmaradt jogdíjakkal visszamenőlegesen, illetve mi nehezíti a további szolgáltatók adatainak feldolgozását, arról további információkat kértünk az Artisjustól, és amint megkapjuk, írunk is róla.

Nagy baj lehet abból, hogy teljesen másképpen hallgatnak zenét a fiatalok

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk