Hirdetés

Idén is elmarad a Rockmaraton, de lesz helyette Metal Factory, ugyanott

Kedden bejelentették a Rockmaraton szervezői, hogy az idei fesztivál is elmarad. Mindezt azért, mert a közvélemény-kutatásukból kiderült, hogy a látogatók 48 százaléka elutasít egy olyan bulit, ami csak védettségi igazolvánnyal látogatható. Ahogy a közleményük fogalmaz:

“A jelenlegi körülmények között nem vállalhattuk a megszervezését. A közönségünk közel fele diszkriminatívnak tartja a védettségi igazolvány használatát, nekünk kötelességünk az ő véleményüket is figyelembe venni. Tekintettel a rajongóink érzelmi kötődésére, és 2000 jegyvásárlónk anyagi kötődésére, ilyen korlátozások mellett zsarolásnak éreztük volna.”

Viszont a Rockmaraton közönségének van egy másik fele (52 százalék), akik simán oltatnak és mennének bulizni, ezért mégis lesz egy csak magyar zenekarokat felvonultató fesztivál ugyanott, ugyanakkor, csak nem Rockmaraton, hanem Metal Factory néven.

“2021. július 6–10. között azok számára, akik a korlátozások mellett is szerettek volna velünk idén fesztiválozni, megszervezzük a Metal Factory Fesztivált. A rendezvény nevével szeretnénk otthonunk, Dunaújváros és az ikonikus Vasmű előtt tisztelegni.

Hamarosan jövünk a nevekkel és a napi bontással, elöljáróban annyi: ugyanott, ugyanakkor, ugyanazzal a szervezői csapattal 3 színpadon 100 hazai zenekar lép majd fel.”

A jegyvisszaváltársól ezeket az infókat tették ki:

A Rockmaraton főszervezőjével egyébként múlt hónapban készítettünk interjút:

„Ha idén nyáron nem lesz végre valami, akkor lehet, hogy jövőre már semmi sem lesz!” – Rockmaraton-interjú Varga-Csajkás Zoltánnal

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
874FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk