Hirdetés

Idén ezek a zenekarok nyertek 2,5 millió forintot az indulásra

Kihirdette az NKA Hangfoglaló Program Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma a 2022-es évadban támogatást nyert induló előadók névsorát. A jövő évre összesen 20 előadó nyert 2,5 millió forintos támogatást új hangfelvételek, promóciós anyagok, videóklipek elkészítésére, és ezek népszerűsitésére.

A Hangfoglaló Program Kollégium 2021. november 25-én tartott ülésén meghozta a döntését az Induló Előadói Alprogram támogatásairól. Az élőzenei  produkcióknak szóló felhívásra idén 231 pályázat érkezett, amelyek közül 80 fős, szakmai grémium javaslatára 71 formációt hívott meg a Kollégium az A38 Hajón tartott élő meghallgatásra. A meghallgatáson a fellépő produkciókat értékelő zsűri tagjai Balla Gergely,  Bátori Gábor, Biczó Andrea, Bodnár Tibor, Czeglédi Szabolcs, Gedeon Andrea, Koncz Balázs, Kovács Ákos Dadan, Linczényi Márkó, Oszkó-Jakab Natália, Peremenczky Krisztina, Pócsi István, Süli András, és Szarka József voltak. Az ő javaslatukat figyelembe véve végül 20 formáció részesül a minden eddiginél magasabb, 2,5-2,5 millió forintos támogatásban.

Ennek értelmében a nyolcadik évadban támogatást nyer az A Csajod, az ABEL marton nagy‘s COSMOS BAND, boebeck, a Damara, a Doggos, az egy5egy Zenekar, a GranCanada, a HOCUSPONY, a Hűvös, a Kellene Kis Kert, Konkoi, kristoaf, a LAIHO, a Lanou, LUCA, a Pandóra Projekt, az SFV Official, a The Swamp Creatures, a YEWO, és a Zækar.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk