Hirdetés

I <3 NYC - klipmegosztás

LGklipszemle2_1.jpgÖrömünnep, ujjongás, az e heti klipmegosztás legjobb videója ugyanis Joey Ramone nevéhez fűződik, ennél pedig nem is kell szebb ajándék erre a vasárnapra. Szorosan a nyomában követi Flying Lotus, aki továbbra is zseniális videókat készít, de mondhatnánk az Alle Farben kissé low budget, mégis egészen kreatív klipjét is. Azealia Banks ismét itt van, hogy a hangja mellett másra is figyeljünk, Kid Koala viszont valami egészen innovatívval próbálkozik az új klipjében ellenben a botrányos nevű Totally Enormous Extinct Dinosaurs-zal. A magyarokat a héten Maszkura és a Tücsökraj képviseli.

Joey Ramone – New York City

A Ramones-frontember posztumusz nagylemeze az év egyik legkellemesebb csalódása volt, és most már illett egy videót is összehozni hozzá. Méghozzá nem is akármilyet, a stadionrockos New York City magasan a hét legeslegjobb videója, amely egy igazságos világban már rég terjedne, mint a vírus a netezők között. A fotókból összeállított képsorokon egy rakás ismert zenész, művész tűnik fel kezdve Ed Stasiumtól, Andy Shernoffon át az utolsó élő Ramones-alapítóig, a magyar származású Tommy Ramone-ig. Alapból nagyon jópofa, hogy mindenkire ugyanazt a bőrdzsekit adták, de ezekből a fotókból összemontírozott képekből sikerült elképesztően vicces, abszolút feel good jeleneteket összerakni egy sereg ismert személy szereplésével. Így kell tisztelegni egy legenda előtt.

Azealia Banks – Luxury

Az ifjú énekesnő egyelőre csak mixtape-et és EP-t jelentetett meg, a bemutatkozó nagylemezére egyelőre februárig várni kell. Addig viszont itt az újabb lehetőség, hogy a nyálunkat csorgassuk a szuperdögös Banks kisasszonyra, aki most fekete-fehérben hipszterkedik New Yorkban, meg táncol is hozzá egy lájtosat cowboykalapban. Ennél tényleg nem történik több.

Flying Lotus – Putty Boy Strut

Lassan kezdjük megszokni, hogy FlyLo videói minden egyes alkalommal odaverik a mezőnyt és Joey Ramone mellett ez most is sikerült a producernek. A komolyságot most bájos, animált infantilizmusra cserélte, ahol egy színes robotvilágba csöppenünk, tele funkcionálisan megkérdőjelezhető szerkezetekkel, amelyek a végén egyesülnek és felzabálják a várost maguk körül. Ehhez FlyLo néhol már röhejesen bugyuta csipogása párosul, aminek köszönhetően inkább szurkolunk a mindent elpusztító robotoknak, mint a végzet küszöbén álló városnak.

Kid Koala – 5 Bit Blues

Ilyen dalcímmel csak valami igazán különleges klip készülhetett a kanadai Kid Koala új számához, és ebben nem is tévedünk. A vágás nélküli felvételen a dal szövegére és hangmintáira reflektáló képeket nyomtat a zenész, miközben mellé polaroidokat pakol. Lassan építkező videó, amely tökéletesen illik ehhez a széttördelt poszt-apokaliptikus blues-hibridhez, csak egy kicsit türelmesnek kell lenni hozzá.

Ron Flatterr – Herr Lonnert (Alle Farben Remix)

Az Alle Farben a minimal techno muzikálisabb oldalát képviseli és a német producernek most elég volt egy remix arra, hogy ismét bebizonyítsa, hogy ebben a műfajban is lehet kifejezetten izgalmas dolgokat művelni. Ráadásul nem csak a zene, de a hozzá készült videó is egészen érdekesre sikerült, kezdve az útszélén talált furcsa külsejű lányokon át a bizarr kameraképtől egészen a ugrókötélnek tűnő tárgy felhasználásáig. Mondjuk képminőségileg hagy némi kivetnivalót maga után az klip, de mindenképpen figyelemreméltó.

Totally Enormous Extinct Dinosaurs – Your Love

A világ leghülyébb művésznevére pályázó Daniel Higginbotom idén debütált első nagylemezével, aminek örömére magára kapta a kedvenc szörmebundáját, hogy egy székben hallgassa walkmanről a saját kazettáját. Ennek hatására hirtelen Japánban találja magát a néző, mindenféle érdekes vágóképekkel az országról, amik annyira lekötik a producer fantáziáját, hogy mögötte feltűnő, szintén bundába öltözött hölgy jelenléte sem kelti fel az érdeklődését. A végén aztán ez a lejárt kazi is repül a többi ócskaság közé.

Maszkura és a Tücsökraj – Zsír a track

Manapság egyre nagyobb divat, hogy a zenekarok hivatalos videóvá teszik a rajongóik által készített klipeket. Maszkuráék majdnem valami hasonlót csináltak, hiszen a barátaik és rajongóik felvételeit használták fel a sajátjuk mellett a Zsír a track című számhoz, amely egy dal sikerességének történetét meséli el. Sajnos a videó már kevésbé érdekes, jópofa az ötlet, de ez az osztott képernyős megoldás nem igazán tereli el a figyelmünket arról, hogy szinte semmi nem történik a képernyőn.

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
830FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló