Hirdetés
Hirdetés

Hűvős szelek – Premieren Takács Vilkó első szólódala

Megjelent Takács Vilkó új dala, amely a hamarosan napvilágot látó debütáló lemezének első fecskéje.

Takács Vilkó 1993 óta zenél, országos turnékon 2001 óta vesz részt, azóta több ezer koncerten tudhat maga mögött Európa-szerte, a mai napig aktív koncertzenész átlagosan évi száz fellépéssel. 2001 óta jelennek meg zenei kiadványai több műfajban, 2018-ban és 2021-ben a szakma Fonogram-díjjal jutalmazza a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekarral való zenealkotói tevékenységét. 2004 óta végez produceri munkákat, a zenekari dalszerzés, illetve a felvételek vezetője, 2019 óta saját hangstúdióban végzi a hangfelvételi tevékenységeit. 2013-ban jelenik meg első kötete (A Guns N’ Roses és én – Pisztolytáska és rózsapatron), amely a Guns N’ Roses zenekar munkásságát, történetét dolgozza fel egy sajátos aspektusból, magyar vonatkozásokkal, dalelemzésekkel. 2010 óta rendszeresen szervez tematikus, egy szál gitáros esteket, ahol mindig egy adott téma köré csoportosítja a dalokat, amely lehet műfaj, korszak, zenekar. Ezek a fellépések edukációs vonzatúak annak érdekében, hogy a közönség a lehető legtöbbet megtudhasson egy adott műfaj mélységeiről.

Takács 2014 óta a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekar gitárosa. A zenekar alapító frontemberével 2019-ben alapított blues együttese, a Dos Diavolos nagy sikert ért el rövid időn belül, hiszen ezzel a duóval egy olyan, idáig Magyarországon ismeretlennek ható műfajt sikerült meghonosítani, amely elsősorban a Mississippi deltájának környékén terjedt el a 20. század elején. Ezzel a duóval 2021-ben jelentették meg első, Egyenesen a mocsárból című nagylemezüket. Ezen felül a grunge műfaj igen közel áll a szívéhez. A Nirvana együttes előtt tiszteleg akusztikus és hangos koncertekkel egyaránt a Nirvana tribute by Lugosi Dani és Takács Vilkó formáció, de az Alice in Chains dalait is több ízben megidézte, tematikus estek szervezésével.

2020 óta debütáló szólólemezén dolgozik, számos hazai vendégénekes és zenész közreműködésével, amely várhatóan 2022 év végén lát napvilágot. A lemezen Takács egy egészen új oldalát fogja megmutatni, a legszélesebb skálán mozogva, eklektikus műfaji hatásokkal, hol visszanyúlva saját rockzenei gyökereihez, a brit vagy a Los Angeles-i rockhoz és a metalhoz, hol a francia sanzonok világát megidézve, hol a dallamos poprock vizeire evezve. A teljesség igénye nélkül, a lemezen feltűnik majd Kowalsky, Szebényi Dani, Szekeres András, Urbán Edina, Siska Finuccsi, Ganxsta Zolee, Vörös András, Maszkura, Papp Szabi és Ónódi Eszter.

„Nagyon régóta vágytam arra, hogy olyan műfajokban is kipróbáljam magam, amelyekben eddig nem volt lehetőségem alkotni. Egy nagyon eklektikus lemez készült, amelyen a harapós metaltól kezdve a reggae-n át a pop-rockig minden megtalálható. Hatalmas élmény volt minden kötöttségtől mentesen alkotni, illetve ráhangolódni a zenészbarátaim muzikális világára. Hosszú időbe telt ezt a lemezt is összehozni, de a daloknak kifejezetten jót is tett, hogy kellő kiforrottsággal kerüljenek felvételre”

– mesélni Takács Vilkó a lemezről.

A Hűvös szelek videoklipjét a Kisoroszi szigetcsúcsnál forgatták, természetközeli, nyárvégi-ősz eleji, kicsit szomorkás, melankolikus hangulattal. A dalban a Nomad egykori énekese, Juhász Marci működik közre, akivel Vilkó nagyon élvezte a közös munkát:

„Amikor felkértem a briliáns hangú Juhász Marci barátomat, hogy szerepeljen a hamarosan napvilágot látó szólólemezemen, egy teljesen kidolgozott akusztikus dalötletet dobtam át neki. Meghallgatta, tetszett neki, aztán átjött, nekiálltunk jammelgetni, végül azon kaptuk magunkat, hogy egy teljesen másik dal született. Marci mondta, hogy ő nem „kamuangol” szöveget vagy hümmögést szokott felénekelni, ami alapján meg lehet írni a végleges strófákat, hanem fog egy verset, és annak sorait dalolja a demókra. Így lett egy jó száz esztendős Móra Ferenc költemény ráénekelve a közösen megírt zenénkre. Telt-múlt az idő, és végül egymástól függetlenül jutottunk arra, hogy ide bizony nem kell semmilyen más szöveg, ez így jó, ahogy van.”

FB: https://www.facebook.com/takacsvilko/
Insta: https://www.instagram.com/vilkobacsi/?hl=hu

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,601KedvelőTetszik
2,959KövetőKövetés
1,320FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók