Hirdetés

Már nem aktivitásmérő, még nem teljesen okosóra, ez az új Huawei Watch Fit

Többet tud mint egy sima Huawei Band, de azért tudásban elmarad mondjuk az új Huawei watch GT 2 Pro okosórától a Huawei Watch Fit. Kerek számlap helyett egyszerű letisztult, négyszögletes kivitel, ami megjelenésében is egyértelművé teszi, hogy itt az óra és az aktivitásmérő közti kategóriáról van szó. 

Most akkor melyik? 

Tulajdonképpen mindkettő és egyik sem. Igazából többet tud és jobban néz ki, mint egy aktivitásmérő, de valahogy még sincs nagy hiányérzete az embernek, hogy nem egy klasszikus megjelenésű okosóráról van szó.  

A Huawei kínálatában alapvetően férfiaknak szánt órának lehet nevezni a Watch GT 2 Pro és a Watch GT 2 46 mm-es változatait, illetve sportosabb életmódhoz ott a Watch Gt 2e, egészen egyszerűen azért, mert olyan nagyok, hogy általában nem mutatnak sehogy egy női csuklón. A nőknek inkább ott a Watch GT 2 42 mm-es verziója, az is elérhető klasszikus és elegáns kivitelben, de azok meg nem sportosak. A Watch Fit a kettő keveréke. Nem állítom, hogy kiöltözős partykra ideáils, de mindennapi viseléshez sokkal óraszerűbb mint a band, ráadásul ez az óra azoknak is jó, akik nem a klasszikus kör, hanem szögletes számlapot részesítik előnyben. Azt sem lehet rá mondani, hogy kifejezetten nőknek szánt óra, mert bár a rózsaarany bevonat elsőre ezt sejteti, de nem csak ez az egy változat érhető el belőle.  Nem mellesleg árban is kedvezőbb mint a klasszikus okosórák. 

Sportolásra az igazi

Bár több mint egy egyszerű aktivitásmérő, de mégis azok tudják legjobban kihasználni a funkcióit, akik szeretnek sportolni. Vagy legalábbis szeretnének többet sportolni, mint eddig. Ehhez minden adott, és most nem csak arra gondolunk, hogy automatikusan felismeri, ha a viselője futni kezd vagy biciklizni, de annyi minden van benne, hogy igazából azok is élvezhetik, akik sokszor észre sem veszik, hogy minimálisan ugyan, de sportolnak. Például elég egy koncerten jelezni, hogy éppen táncolásban van a felhasználó, és a koncert végére kiderül hogy mennyi kalóriát égetett el, és hány percig táncolt zsírégető tartományban. 

Huawei Watch Fit

Ráadásul több animációs edzés közül is lehet választani, amikor az óra végigviszi a felhasználót egy munkahelyen is elvégezhető átmozgató tornán vagy egy otthoni hasizomerősítő gyakorlaton, és vezényszavak helyett animáció mutatja be, hogyan kell pontosan kivitelezni a mozdulatokat. Aki pedig ennél komolyabb edzésre vágyik, az választhatja például a futásedzéseket. 

Az egészségmegőrzési funkciók nem változtak

Továbbra is figyeli a pulzust, lehet mérni a vér oxigéntelítettségét, és azt is megmondja, hogy mennyire stresszes éppen a videlője, ha az érték magasabb mint kellene, akkor légzőgyakorlatokat ajánl, hogy egy kicsit lecsillapodjanak a kedélyek. Ezen felül ott az alvást figyelő Huawei TruSleep 2.0, ami annyira részletesen elemzi az alvást, hogy én például rendszeresen elbizonytalanodom, hogy most akkor jót aludtam-e vagy nem, kipihentem-e magam, vagy csak képzelem az egészet. 

Az értesítések lehetnének jobbak

Még mindig nem sikerült a Huaweinek az értesítéseket tökéletesíteni. Ha egyszerre több chatüzenet jön, azokat nem lehet elolvasni az órán, ugyanez igaz az emailekre is. Nem lehet válaszolni sem legalább egy okét vagy egy mosolygós emojit. Arra jó, hogy az ember lássa, hogy üzenete jött, de akkor lenne az igazi, ha legalább az emailek feladóit, vagy a különböző chatszobákat tudná kezelni, mert így pont a lényeg veszik el. 

Amire viszont nem lehet panasz, az az üzemidő

Nem kell energiakímélő mód, hogy legalább egy hetet bírjon az óra egy töltéssel, és ebben van az is, hogy monitorozza a szívverését a viselője, és az alvására is kiváncsi. Apropó órában alvás, szerencsére annyira könnyű, és kicsi, hogy kevésbbé zavaró, mint a klasszikus okosórák, bár így sem a világ legkényelmesebb dolga órában aludni.

Huawei telefonnal működik a legjobban

Bár kompatibilis más készülékekkel is, iOS eszközökön több funkció nem érhető el. Nem állítja senki, hogy nem lehet anélkül élni, hogy az órával irányítsam a telefonom kamerájának exponáló gombját, de van olyan élethelyzet, amikor hasznos lehet. Ez viszont csak Huawei eszközzel működik. 

Az óra szeptember 25-től vásárolható meg 42 990 forintért. Aki a kiemelt partnerektől rendeli meg, október 11-ig, az pedig Huawei AH100 okosmérleget kap ajándékba.

KOMMENT

Újra a Samsung a világ vezető telefongyártója

De az igazi nyertes a Xiaomi, akik felkerültek a dobogó harmadik fokára.

Világjárvány idején is lehetnének koncertek a Restart-19 kísérlet eredményei szerint

A kísérletben több ezer önkéntes bevonásával tartottak koncertet a lipcsei Quarterback Immobilien Arenában.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
696FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Nagyon furcsán kell irányítani a Huawei hangzásban is erős fülhallgatóját

Leteszteltük a Huawei Freebuds Pro-t, ami zajszűrésben nagy, egy májkrémes kenyér viszont rávilágít az Achilles-sarkára.

70 ezer forintos babszemet raktam a fülembe, de nem bántam meg

Jól el lehet szórakozni a Samsung Galaxy Buds Live fülhallgatójával, és nem csak azért, mert remek rajta a zene.

Szép is, okos is – Kipróbáltuk a Huawei Watch GT 2 Pro okosórát

A Huawei új órája rettenetesen szép, és nekünk pont elég okos is.

Már nem aktivitásmérő, még nem teljesen okosóra, ez az új Huawei Watch Fit

Többet tud mint egy sima Huawei Band, de azért tudásban elmarad mondjuk az új Huawei watch GT 2 Pro okosórától a Huawei Watch Fit....

Egy vékony kis toll a Samsung Note lényege, mégsem tudja senki utánuk csinálni

A Samsung a Note-szériájával egy olyan kategóriát hozott létre, amire ha egyszer rákap valaki, akkor a rajongójává válik. A titka egyébként a több funkciós...
Audiópartnerünk

Újra a Samsung a világ vezető telefongyártója

De az igazi nyertes a Xiaomi, akik felkerültek a dobogó harmadik fokára.

a Talayapa project – Premieren és dalról dalra a Trottel új lemeze

A Trottel Records a Trottel zenekar klasszikus sorlemezeit (nem feltétlenül időrendben) elkezdte újramasterelve kiadni LP-n, tavaly ősszel a The Same Story Goes On, idén...

Világjárvány idején is lehetnének koncertek a Restart-19 kísérlet eredményei szerint

A kísérletben több ezer önkéntes bevonásával tartottak koncertet a lipcsei Quarterback Immobilien Arenában.

The Triumph Of King Freak (A Crypt Of Preservation And Superstition) – Új dal és klip Rob Zombie-tól, jön a lemez is

The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy címmel február 12-én jelenik majd meg.

A Deftones újragondolta a White Pony-t – Jön a Black Stallion

Olyanok remixelték a dalokat, mint DJ Shadow, Robert Smith vagy Mike Shinoda.