Hirdetés
Hirdetés

Hrabovszky gróf és a csókák – Premieren T-Blue Dog új dala és klipje

Akkor most jöjjön egy bemutatkozás Csiba Tamástól, avagy T-Blue Dogtól:

Imádom a zenét és az irodalmat, amiből rendszeresen táplálkozik a lelkem. Ezért különböző zenei CD-ket meg bakelitet is gyüjtök, de főleg bluest a 60-as 70-es évekből, illetve rockzenét. Van jónéhány könyvem költőktől és regény íróktól, zenetörténetről. Hobbi szinten házistúdiózgatok, kisérletezgetek ütős és húroshangszereken is, de a fő hangszerem a gitár és a szájharmonika.

Hogy milyen zenét készít T-Blue Dog?

Javarészt saját magam próbálok témákat kitalálni. A lehető legegyszerűbben, hogy akár még egy ötéves gyerkőcnek se legyen akadály lejátszani. Ha nagyon meg kell határozni milyen műfajt játszok, akkor én azt mondom: Dirty Talking Blues vagy Dog Blues. De valaki mondta már “hillbilly” zenének is. Vagy folk boogie rocknak.

Szövegek?

Hát sok olyan pillanat, esemény vagy akár olvásmány is van, amiből később verset írok és abból talán dal is születik egyszer. Például mikor nyár elején vonatoztam Zalaegeszegről haza, és Jánosházán kellet átszállnom a Győrbe tartó vonatra, addig ott írogattam egy rövid “panaszkodó” verset. De nem tudtam befejezni amíg eszembe nem jutott, hogy olvastam korábban egy magyarról, akit ’45-ben elfogtak az oroszok Jánosházán és fogoly volt egészen 48-ig, így ennek köszönhetően igy fejeztem be a verset:

Egyedül jánosházán
A vonat már zakatol tovább;
A cipőm lukas, és éhes vagyok!
Öreg papa mosolyog, mosolyog.

Tehát valahogy így íródnak a szövegeim. Sok olyan versem van, amire nem készült zene. Vagy sokszor fordítva is előfordul. Van egy jó téma és arra vagy saját vagy egy magyar költő verse passzol.

Inspirációk?

Nagyon sok van. Jó pár órát tudnám sórolni. De főképpen: Tom Waits, Patti Smith, Townes Van Zandt, Kelly Joe Phelps, Bukka White, Big Joe Williams és Elmore James.

Fellépések?

Eddig Budapesten a Versünnep feszten voltam és az Eger utcazene és a Tokaji utcazene fesztiválon is. De voltam még korábban Molnaszecsődön is a Rába-part blues fesztiválon. Mindenkinek ajánlom, nagyon király hely! Meg pár alkalommal megfordultam Győr utcáin is, csak úgy muzsikálni. Szóval igyekszem majd még pár helyen megfordulni Magyarországon és felvidéken is. Ahol a kutya bluest szivesen hallgatják.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,600KedvelőTetszik
2,971KövetőKövetés
1,340FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók