Hirdetés
Hirdetés

Hozzánk vízummentesen jöhetnek a brit zenekarok

A LIVE (Live music Industry Venues and Entertainment), az Egyesült Királyság élőzene iparágának ernyőszervezete tett közzé egy infografikát arról, hogy milyen országokba milyen szabályozásokkal léphetnek be előadók, ha egyszer majd lehetnek koncertek.

A jelenleg rendelkezésre álló adataik alapján sorolták be az országokat, miközben erősen lobbiznak azért, hogy minél több ország kerüljön át a zöld, vagyis az egyszerű belépést biztosító országok csoportjába. Azt ígérik, hogy az itt elérhető táblázatot folyamatosan frissíteni fogják, hogy a zenekarok könnyen juthassanak releváns információkhoz.

A táblázatból jól látszik, hogy jelenleg 14 ország szerepel azon a listán, ahol egy koncert miatt nem kell az előadóknak és a produkción dolgozóknak vízumot igényelni, vagy bármilyen külön procedúrán átesni. Magyarország mellett ide tartoznak olyan nagyobb piacok is, mint Németország, Franciaország vagy a csehek és a lengyelek.

Infografika: LIVE

 

A sárga csoportba sorolt országok esetében még nem egyértelmű, hogy milyen dokumentációra vagy ügyintézésre lesz szükség, de valamilyen ügyintézés valószínű. Bulgária, Horvátország, Spanyolország és Portugália viszont a piros csoportba került, itt, úgy tűnik, engedély kell a koncertezéshez, ami sok esetben nemcsak ügyintézéssel, de plusz költségekkel is jár.

A Brexit-tárgyalások során sok zenész emelte fel a szavát az ellen, hogy a turnéik ellehetetlenítését jelenti, ha nem születik megállapodás arról, hogy a művészeknek az EU tagországaiba ne kelljen munkavállalói vízumot kérni azért, hogy felléphessenek. A zenészek felháborodását az okozza, hogy míg végül sok szakma kapott mentességet a vízum alól, a zenészek pont nem.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,440KedvelőTetszik
2,926KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk