Hirdetés

Hoppá! – Itt az új Budapest Bár


Hoppá!
címmel már a boltokban az új Budapest Bár-lemez. A csapat a harmadik, instrumentális lemeze után most ismét vendégénekesekkel teli 22 dalt tett le az asztalra. A már szokványosnak mondható társaságba olyanok tartoznak bele, mint Kiss Tibor a Quimbyből, Lovasi András a Kiscsillagból, Szűcs Krisztián a Heaven Street Sevenből, Németh Juci a Nemjuciból, Behumi Dóri, Frenk, Ferenczi György, Keleti András, Kollár–Klemencz László a Kistehénből és Rutkai Bori. A lemezen ezúttal Jávor Páltól kezdve a Beatlesen át a Doorsig elég széles a merítés, és ezek mind a megszokott, jazz és komolyzenei elemeket sem nélkülöző technikás cigányzenével tálalja a Farkas Róbert, Farkas Mihály, Ökrös Károly, Farkas Richárd és Kisvári Ferenc alkotta Budapest Bár.

Az új lemezanyag megálmodásakor az volt a célunk, hogy olyan kedvenc dalokat elevenítsünk fel, fogalmazzunk át a lemezen, amelyek vagy valamelyik nép cigánykultúrájához kötődnek, vagy éppen bennük rejlik a lehetőség, hogy egy cigányzenekar átfogalmazza saját ízlése szerint.” – mondta Farkas Róbert, a Budapest Bár zenekar vezetője. Így került egy lemezre Jávor Pál és Kabos Gyula dala, de itt van Harangozó Teri, de még az Európa Kiadó egy-egy száma is.

A Lángoló Gitárok mutat egy kis ízelítőt a készülő új klipből is a lejátszó alatt. Lemezbemutató május 30-án és 31-én az A38-on.

 

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
829FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló