Hirdetés

Tényleg ilyen telefonra vágynának a nők?!

Mikor nagyjából tíz éve arra jutottam még az előző munkahelyemen, hogy én tech dolgokról fogok írni, és hangosan kimondom a véleményem, az volt bennem, hogy elegem van abból, hogy van az a nagyon rossz elképzelés a nőkről, hogy őket csak az érdekli, hogy egy eszköz hogy néz ki, és hogy mennyire trendi, mert akkor is tudtam, hogy a nőket egyáltalán nem ez foglalkoztatja. Nem tartottam fairnek, hogy a nőkre megpróbálnak túlárazott, de kecses vagy csillogó dolgokat rásózni, merthogy nők, a csillogás nekik pont elég, az meg mindegy, hogy másfélszer annyit fizetnek egy elavult vagy szimplán gyenge technológiáért.

Az egész gondolatmenet nem csak a nőkre, de a férfiakra nézve is lealacsonyító volt, mert ott meg az volt az üzenet, hogy lehet, hogy valami bumpszli és ormótlan, neki az mindegy, mert közben meg mindenből a legújabb van benne, és mivel férfi, úgysincs szépérzéke, meg szívesen cipel feleslegesen nehéz vagy az indokoltnál nagyobb eszközöket.

Nem csak én voltam ezzel így, hanem világszerte nagyon sok kollégám, nők és férfiak vegyesen, és valami globális szinten el is indult. Csak éppen úgy tűnik, hogy Kínáig nem jutott el a memo, hogy a nőket 2023 második felében ciki infantilis szarkának nézni.

Fotó: Lángoló

Még csak koncepció

A Honor ugyanis bemutatta a V Purse, kifejezetten nőknek szánt, exkluzív, trendi, szexi és várhatóan méregdrága eszközét. A jó hír az, hogy ez még csak egy koncepció, és van esély arra, hogy kicsit átgondolják ezt az egészet. A Honor koncepciótelefonjának a gondolatmenete az, hogy a nők hordanak magukkal táskát, a nők hajlandóak egy táskáért sokat fizetni, ha az státuszszimbólum, akkor hordjanak táska helyett telefont úgy, mintha táska lenne, és kész. Az elképzelés az, hogy a nőknek megmutatnak egy olyan hajlítható telefont, ami kifelé hajlik, azaz az egész külső borítása egy kijelző, és ők nem azon fognak aggódni, hogy mikor törik össze/lesz iszonyú karcos, hanem elég nekik annyi, hogy ez passzolni fog a ruhájuk színéhez, ha úgy állítják be, és tud olyat, hogy a digitális lánc úgy mozog, ahogy a telefont lóbálja, ha pedig szőrös hátteret választ, akkor a szőrszálak úgy mozognak, mintha igazi lenne. És hogy ha 20-30 percig beszélnek arról, hogy ez a telefon mennyire szexi, és trendi, és hogy státuszszimbólum, akkor már senkit nem fog érdekelni, hogy egyébként mit is tud.

A koncepció illetve az, ahogy hajlik, az egyébként kísértetiesen hasonlít a Huawei Mate Xs telefonjához, ami annak idején volt nálam teszten, és annak ellenére, hogy alapvetően egy divatra érzékeny nő vagyok, eszem ágában sem volt retikülként hordani, sőt halálra idegesített a tény, hogy az egybefüggő hajlítható kijelzője folyamatosan ki van téve annak, hogy leteszem az asztalra, vagy hogy csak átmegyek egyik helyiségből a másikba, és közben valaki nekem jön. A sérülékenység netovábbja volt az a teszt számomra, napi 24 órában rettegtem azon, hogy megsérül a kijelző, és az egymillió forintos árcímke nem az a kategória, ahol az ember csak legyint egyet, mikor megsérül a kijelző. Persze egy hét tesztidőszak nehéz eldönteni, hogy mennyire strapabíró a koncepció, információ pedig nincs róla, hiszen a bejelentésen semmi érdemi dolog nem hangzott el, csak hogy a telefon lesz az új retikül, hiszen ha a fizikai retikülöd a portál a világodba, akkor a telefonod a portál a digitális világodba.

Legyünk pozitívak

Én tényleg próbálkozom, és az valóban igaz, hogy a technológia és a divat mostanra szétválaszthatatlan szövetséget alkotnak. Az is igaz, hogy a telefon egyre több eszközt helyettesít és kivált, ahogyan az is tény, hogy a nők egy része alapvetően nyitottabb a divatos dolgokra. De ez a ma bemutatott koncepció egyelőre nagyon kevés, és inkább sértő, azzal az üzenettel, hogy külön telefont készítünk a nőknek, amiben semmi másról nem esik szó egy bejelentésen keresztül, mint hogy trendi. Hogy ebből a koncepcióból mi lesz, azt egyelőre nem tudni, most azonban szeretnénk itt jelezni, hogy a nők ennél jóval összetettebb emberek, ennél sokkal többre lesz szükség.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,993KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk