Hirdetés

Holtsáv – Régi-új dallal jelentkezett a WackoR

Mostanában ünnepli 25. születésnapját az egyéni hangulatú metálzenében utazó WackoR, akik a jeles évforduló tiszteletére elkezdték újravenni a kezdeti időszak dalait, amelyekből a projekt végére egy 99 című EP áll majd össze. A közönség december elején már hallhatta a Töredék című dalt a majdani kiadványról, most pedig itt a második dal róla, melynek címe Holtsáv.

A zenekar gitáros-énekese, Nagy-Miklós Péter a következőket mondta el a most debütáló szerzemény kapcsán:

„Elővettünk néhány számot a kilencvenes évek végéről, és elkezdtük őket felvenni újra. Egyesével hozzuk ki a dalokat, összesen négyet, és a végén elnevezzük majd az egészet „99” EP-nek. A Holtsáv abból az időből származik, amikor még magyar nyelvű szövegeink voltak. 1999-ben írtuk, de csak a 2000-ben készült demo CD-re került fel, aminek a zseniális címe nem volt más, mint „Demo 2000.”

Annak ellenére, hogy a szövegeink alapvetően társadalomkritikus beállítottságúak, általában nem kapcsolódnak történelmi, politikai időszakhoz, vagy konkrét eseményhez. Ez a dal a ritka kivételek egyike, de azt, hogy pontosan mi ihlette, a hallgatók fantáziájára bíznánk!

Az a fájdalmasan röhejes, hogy hiába telt el több mint húsz év a dal megírása óta, a mondanivaló semmit sem vesztett az aktualitásából. Az emberiség változatlanul önként beleül ugyanabba a hintába. Senki sem tanult semmiből az elmúlt 100 év alatt. Valószínűleg nem is fog.”

A korábban közzétett „Töredék” itt nézhető meg:

További információk a WackoR Facebook-oldalán! A zenekar kiadványai a WackoR Bandcampjén elérhetők!

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk