Hirdetés

Holnap Samuel Jón Samúelsson az A38 Hajón

samuelson.jpgBrutális izlandi jazzfunk, a gejzir erejével! Samúel Jón Samúelsson és tizennyolc tagú bigbandje tavaly már léket ütött az A38 Hajón hangerővel, ritmussal és hangulattal. A funkvikingek most újra támadnak, ezúttal egy remek amerikai soul-jazz kombó társaságában. A jegyüket az A38 Hajó honlapján március 30-ig megvásárlók a koncert napjáig hozzáférhetnek a Samúel Jón Samúelsson Big Band tavalyi A38-as koncertjéről készült dokumentumfilmhez!

A Samúel Jón Samúelsson Big Band Izland leghúzósabb együttese. A tizennyolc tagú bigband eleve olyan látványt nyújt, mintha az össz-skandináv súlylökőválogatott a dél-afrikai focivilágbajnokságon, csak éppen vuvuzela helyett irgalmatlan baritonszaxofonokat és harsonákat fújnak. A fantasztikus kinézetű és elképesztő energiákat megmogató jazz-funk-afrobeat bigband a leginkább egy játékszoftver-fejlesztőre hasonlító névadó, Samúel Jón Samúelsson saját szerzeményeit adja elő. A zenekarvezető a kilencvenes évek vége óta az egyik legelismertebb zenész a szigetországban, aki a legismertebb kortárs izlandi jazzegyüttes, a Jagúar tagja is volt. A zene pedig? Olyan, mintha George Clintont ötvöznénk Sun Rával, Buddy Rich-csel és Vörös Erikkel: skandináv jazzfunk a gejzir erejével.

A New York-i születésű Nat Osborn igazi világutazó, tanult tablan játszani Indiában, játszott Budapest aluljáróiban, töltött meg nagy koncerttermeket Amerika-szerte és játszott Spanyolország legszebb erkélyein, valamint kitiltották az Egyesült Királyságból – mindezt mindössze huszonöt éves koráig. Szülővárosába visszatérve megalakította kiváló héttagú zenekarát, amely feszes ritmusokkal, kitűnő háromtagú fúvósszekcióval, Osborn elképesztő éneklésével, valamint egy iszonyat dögös ritmusszekcióval büszkélkedhet.

 

Samúel Jón Samúelsson Big Band (IS), Nat Osborn Band (USA)

2014. május 7., szerda 20h, A38 Hajó Koncertterem

Belépő: 3000 Ft, elővételben: 2500 Ft. 

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
877FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló