Hirdetés
Hirdetés

Hodován Milán, Дeva – Love, Cherish, Obey

Hodován Milán filmzeneszerző (illetve a Péterfy Bori & Love Band és kristoaf billentyűse, a Maluridé producere és billentyűse) Дeva közreműködésével készített filmzene albumot a Rácz Frigyes rendezte Love, Cherish, Obey kisfilmhez. A film bejutott a Friss Hús Fesztiválra, így azt május 30-án a Puskinban is vetítik 20:00-kor.

Hodován Milán már a forgatáson elkezdte az alkotófolyamatot, hogy megmutassa, amit a kamera nem lát. Később Дevával együtt hozták létre a Love, Cherish, Obey film zenei világának vokális magját egészen a suttogástól az énekig.

Éteri női hangok, vonós textúrák és perkusszív hangszerek tolmácsolják a főszereplő belső
világát, amely olykor egy szempillantás alatt fordul át a finom, érzéki hangzásvilágból sötét, torz hangulatba. Az album jól illeszkedik a film érzelmi és narratív ívéhez, ami egy toxikus kapcsolat periódusaiban barangol hol a boldog visszaemlékezés, hol a magány, hol pedig a fájdalmas vadság bugyraiban. A feleség keresi esküvőjük óta elvadult férjét, de vajon haza tudja vinni? Vajon újra megtalálják a közös hangot, menthető még a házasságuk?

Az alkotócsapat együttműködése harmonikus és kreatív folyamat volt, így az új ötletekkel
való kísérletezés eredményeképp egy főként akusztikus elemekre épülő drámai
feszültségkeltő album született minimális elektronikával.
A Love, Cherish, Obey, magyar-amerikai koprodukciós kisjátékfilm május 30-án debütál a XII. Friss Hús Filmfesztiválon a Puskin Moziban. A film zenei világa egy természetközeli
világba vezet és kísér egy allegorikus házasságtörténetbe.

Hodován Milán emellett swapID-hoz készített alkotásával elnyerte a legjobb eredeti filmzene díjat a lisszaboni Filmapalooza fesztiválon, ami május 22-én a szcéna nemzetközi résztvevői előtt mutatkozott meg a 77. Cannes-i Filmfesztiválon.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,996KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk