Hirdetés

Hivatalos: aggasztóan kevés a metálzene a TikTok-on

A TikTok az a közösségi oldal, aminek az alapja a zene, és amit 20 éven felül sokáig csak kevesen értettek meg. Bár Donald Trump sokáig harcolt ellene, a TikTok megállíthatatlan, és a világjárvány alatt egyre több 20 évesnél öregebb ember is annyira unatkozott, hogy kipróbálta, és rendszeres felhasználója maradt. Az egész koncepciója az, hogy zenére történik valami, így előszeretettel használják zenészek is, akiknél pedig az a fő történés, hogy bemutatják a legújabb dalukat.

Hirdetés

A vállalat az év végén összegzett, és nem csak arról beszélt, hogy kik voltak a legnépszerűbb influenszerek és felhasználók, hanem arról is, hogy milyen dalok voltak a legfelkapottabbak.  Kiderült, hogy 176 olyan dal van, amelynek a hallgatottsága év eleje óta  átlépte az egymilliárdot, és idén 70 olyan felhasználójuk volt, akit itt fedezett fel magának egy-egy nagy lemezkiadó.

A milliárd megtekintést ezek a dalok érték el idén a leggyorsabban (az első három videóval):

Arról mi is írtunk, hogy a TikTok képes arra, hogy olyan zenekarokat is megismertessen a fiatalokkal, és ezzel együtt visszajuttasson a slágerlistákra, mint a Fleetwood Mac, vagy Dolly Parton, de a jelenség annyira elharapózott, hogy a nagy kiadók vért izzadnak, hogy olyan korábbi slágereket próbáljanak visszaerőltetni a köztudatba a TikToknak köszönhetően mint mondjuk a Spice Girls.

Tiktokos hülyeség miatt került vissza a Fleetwood Mac a slágerlistákra

A TikTok egyik, ha nem a legismertebb családja, a D’Amelio család nemrég egy rakás Michael Jackson-videóra táncolgatott, a leírásban pedig ott szerepelt, hogy ez egy együttműködés az Epic Records kiadóval. A New York Times szerint egyre több influenszernek fizetnek a kiadók, hogy az katalógusukba tartozó régebbi kiadványokat is népszerűsítsék, és például már a Queennek is van saját TikTok profilja.

Viszont az is kiderült, hogy melyek a legnépszerűbb stílusok, és úgy tűnik, hogy a hiphop megállíthatatlan.

Fotó: TikTok

 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,784KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
743FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk