Hirdetés

Hiába szeretné, nem húzzák ki Dolly Partont a Rock And Roll Hall Of Fame jelöltjeinek listájáról

Február elején jelentették be az idei Rock And Roll Hall Of Fame jelöltjeinek nevezettjeit, ahol Eminem, a Rage Against the Machine, Lionel Richie, a Duran Duran, Carly Simon, az A Tribe Called Quest, Kate Bush, a Devo, Beck, a Judas Priest, a Eurythmics, Pat Benatar, Fela Kuti, az MC5, a New York Dolls és Dionne Warwick mellett Dolly Parton neve is szerepel. Utóbbi viszont jó egy hónapos hallgatás után múlt héten robbantotta a bombát, hogy nem akar ezen a listán jelen lenni.

A 76 éves Parton, aki ugye napjaink egyik legnagyobb élő country-sztárja, kiadott egy nyilatkozatot, hogy megtisztelő ez a jelölés, de mivel nem érdemelte ki, ezért kéri a szervezőket, hogy húzzák le őt a listáról, és majd csak akkor tegyék fel rá, ha már majd készített egy jó rock and roll lemezt. A sorok között olvasva Partonnak az a baja, hogy neki semmi köze a rock and rollhoz, így semmi keresnivalója egy ilyen helyen.

(Ezt amúgy gyakorlatilag minden évben felhozzák a Rock And Roll Hall Of Fame ellen, főleg amikor egy hiphop-sztárt jelölnek vagy éppen olyan műfajba tartozó előadó nyeri, akinek a rockrajongó közönség szerint úgymond nincs köze a rockhoz. Mi itt a Lángolónál mélyen együttérzünk a szervezőkkel.)

A Rock And Roll Hall Of Fame szervezői pár napos gondolkodás után válaszoltak Partonnak, és azt írták, hogy mindannyian csodálják sztár művészetét, aki nem csak a zenéje, hanem az alázata miatt is került a jelöltek közé. Azt is elmondták, hogy a rock and roll a kezdetektől fogva mélyen gyökerezik a rhythm & blues és a country zenében, és a megnevezés amúgy sem egy műfajra utal, hanem inkább egy hangzás, amely megmozgatja az ifjúsági kultúrát.

“Dolly Parton zenéje fiatal rajongók nemzedékeire hatott, és számtalan művészre volt hatással, akik utána következtek.”

– írják.

Ezek után pedig közlik, hogy Parton neve, a többi jelölttel együtt már az 1200 fős szavazóbizottság előtt van, és majd ők eldöntik, hogy Parton bekerül-e a nyertesek közé vagy nem.

A végén pedig hozzáteszik, hogy

ámulattal tölt el bennünket Dolly briliáns tehetsége és úttörő szelleme, és büszkék vagyunk arra, hogy jelöltük a Rock and Roll Hírességek Csarnokába való felvételre.

Amúgy miután Dolly Parton bejelentette, hogy majd egy jó rock and roll album után jelöljék, Steve Albini legendás zajrock-producer jelentkezett is a munkára, felajánlva neki az analóg rögzítő stúdióját:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk