Hirdetés
Hirdetés

Hawking és a szintetizátor – Tangram-lemezpremier

cover.jpg

A synthwave/ambient zene régi magyar motorosa (before it was cool), Tangram (Fabók Péter) kapaszkodjunk meg: harmincadik albumát jelentetjük meg most exkluzívan itt, a Lángoló Gitárok hasábjain. Hazánk jelentős szintimágusának The Grand Design című lemeze a nemrég elhunyt elméleti fizikus, Stephen Hawking emlékét ápolja zeneanyagával – véletlen egybeesés, hogy épp a professzor Westminster apátságbeli temetésével egyidőben. A lemez kilenc dalcíme is a tudós munkásságának egy-egy fejezetére utal – de a művész jó érzékkel elkerülte azt a csapdát, hogy Hawking ikonikus beszédszintetizátorának hangmintáit belekomponálja valahova.

Konceptlemezhez méltóan ívet rajzol fel a számok sorozata, egyben érdemes hallgatni először (aztán másodszor és harmadszor is), pszichedéliától az elfolyó ambientig, majdnem-táncolható elektronikától a szintisláger-parádéig. A sajnos ritkán koncertező Tangram most szombaton a Tilos Maraton keretében éjjel fél egykor be is mutatja a The Grand Designt a Dürer Kertben, maga a lemez pedig teljes egészében nálunk hallható először. 

Ez szerintem a legjobb lemezem, és ha az eddigi legnagyobb sikerem, a Layers bevételeiből biciklit tudtam vásárolni, akkor ebből akár minimum egy robogó is kijöhet! De a legjobb az lenne, ha Hollywood végre Hans Zimmer és John Williams helyett most már engem is elkezdene foglalkoztatni. – osztotta meg művészi hitvallását nemrég Tangram a Facebookon

 

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló