Hirdetés

Hatalmas születésnapi bulit ígér a Parno Graszt a Budapest Parkban

30 éves a Magyarország legeredetibb tradicionális cigány zenét játszó zenekara, akik zenész-barátokkal ünnepelnek a Budapest Parkban július 21-én.

A Parno Graszt körülbelül 30 éves, mert attól függ, honnan számoljuk az együttes létrejöttét: amikor a paszabi fiatalokból a mostani zenekarvezető, Oláh József édesanyja megalakította az akkori együttest összeszedve a faluban élő gyerekeket, vagy amikor az első lemezük megjelent és elkezdtek koncertezni. A lényegen nem változtat: három évtizede robbatja a hangulatot a zseniális banda a hazai és a nemzetközi fesztiválok színpadain, zsebeli be a díjakat és nemzetközi toplistás helyezéseket. Vallják, hogy a zene öröm és a közönség élteti őket és hogy leginkább így lehet lebontani az előítéleteket.

„30 év alatt kb. 200 évre való esemény történt velünk, ezt szeretnénk megkoronázni ezzel a koncerttel. Minden olyan zenekart próáltam meghívni, akikkel valami közös dolgunk van, így ott lesz velünk Punnany Massif, aki a Halastót énekli tőlünk, mi meg A három hete, hogy a babám nem láttam c. dalt énekeljük tőle. Meghívtam Járai Márkot, akinek a lagziján játszottunk. A Bohemian Betyársszal teljes projektünk van együtt, ők nem maradhatnak ki. Szilota Jennifer a Zenevonatból pár évig volt a helyettesítője Helénának – amíg ő gyereket szült, addig Jennifer húzta velünk a szekeret. Látványban pedig: vágyásom volt, hogy legyen egy ilyen koncertünk! Láttuk Majkáék koncertjét, az elképesztő tüzeket, vizeket és azt mondtam, hogy nekem kell egy ilyen koncert! A Parno Graszt életében ez a koncert egyszer van, talán még a 60 születésnapon lesz, ha azt megérjük!”

– mondta Oláh József.

Idézzünk fel egy korábbi koncertet, amin szintén együtt játszottak a Bohemian Betyarsszal a Budapest Parkban:

Most legalább ekkora buli lesz, ígérik!

Jegyek, részletek itt »» https://www.budapestpark.hu/events/parno-graszt-30-20220721

Élmény, minőség, kényelem – Így vegyél fülhallgatót

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,456KedvelőTetszik
2,900KövetőKövetés
1,060FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk