Hirdetés

Három utat adott az Isten – Duplapremier a Folkfonicstól

yt_thumbnail_mienkavilag.jpg

Két új dolog is kijött most a Folkfonicstól, aminek a premierje itt és most vannak a Lángolón. Az egyik egy új dal, ami lényegében feldolgozás, a másik pedig egy élő videó. Nem is írunk itt a bevezetőben többet róla, beszéljen róla Szabó Csaba gitáros és maguk a dalok.

Három út

A Három út előttem című népdal és Weöres Sándor A célról című versének összeolvasztásából készült feldolgozás. Új színt visz hangzásunkba egy hetvenes évekbeli rhodes-hangszín, melyet Kákonyi Árpád játszott fel, aki a Budapest című Cseh Tamás feldolgozásunkban is zongorázott. A dalt zenekarunk énekesnője, Farkas Kriszti “Volkova” énekli, a szaxonfon szólót Oláh Márton játssza.

Adjon az Isten (live videó)

A dal első, Két karodban című albumunkon jelent meg, sorai aktuálisabbak most, mint bármikor. 2019 márciusában tartottunk a Trip Hajón egy lemezbemutató koncertet, melyen összesen 11 zenész és 4 énekes lépett színpadra, ezen a koncerten vettük fel a videót.

Fontosnak tartjuk megmutatni az élő koncertfelvételeket varázsát a stúdióban finomra kevert, tökéletesen szóló dalok mellett. Az Adjon az Isten egy jó példa arra, hogyan pulzál együtt élőben a Folkfonics nagyzenekari fomrációja. Szaxofon szólót Bazsinka Mihály, ütőhangszeres szóló Kovács Tamás “Tobzi”. 

A dalokat Dorozsmai Gergő keverte és masterelte. A  koncertklip hangját Bognár Gábor vette fel a helyszínen, a videót Jenőfi Dániel videós csapata készítette. Rendező: Jenőfi Dániel Operatőr: Jenőfi Dániel, Dóczy Gergely, Rácsai Dávid, Puruczki Árpád, Mike Tamás Vágás: Imre Tamás.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk