Hirdetés

Három évtized dalai – Nyerj páros belépőt Dead Can Dance jövő májusi koncertjére!

Három év után, 2022. május 8-án ismét Budapesten a Dead Can Dance! Lisa Gerrard és Brendan Perry számos műfaji hatást ötvöző, önálló zenei dimenzióban alkotó zenekara utoljára a Dionysus albumot követő „A Celebration – Life & Works 1980-2019” turnén látogatott el Magyarországra. A jövő évi körút, az Europa – 2022 során összesen 23 városban ad majd 31 koncertet a duó – több helyszínen két egymást követő estén is fellépnek – Glasgowtól Lisszabonig, a műsorban több mint három évtizedes pályafutásuk legsikeresebb dalaival. A koncertre most páros belépőt nyerhet az, aki helyesen vásárol néhány egyszerű kérdésre!

Az ausztráliai Melbourne-ből származó Dead Can Dance zenéjét ugyanúgy aposztrofálják neoklasszikus dark wave-ként, gótikus avantgardként, mint art rockként, világzeneként, ezzel együtt Lisa Gerrard és Brendan Perry duója valamilyen irányba minden skatulyából kilóg, hiszen a fentebb említett műfaji elemek jelenléte mellett a zenekar dalaiban ugyanígy fellelhetők mediterrán, afrikai, kelta, középkori és reneszánsz hatások is, melyek egy csak rájuk jellemző hangzásban egyesülnek.

A Dead Can Dance első, 1981-től 1998-ig tartó aktív korszakában összesen hét sorlemezt jelentetett meg, köztük olyan, mára klasszikusként számontartott anyagokat, mint a Speen and Ideal, a The Serpent’s Egg, az Aion és az Into The Labyrinth. Először 2005-ben alakultak újra egy világ körüli turné, majd 2011-ben egy új lemez (Anastasis) és egy újabb turné követett. És bár mind Gerrard, mind Perry folyamatosan alkotnak szólóművészként is, a zenekar időről időre új anyagokkal jelentkezik, legyen az egy dal, mint a 2016-ban kiadott Eleusis, mellyel a hasonló nevű görög város idei Európa Kulturális Fővárosa címéért való jelentkezését támogatta, vagy a 2018-ban megjelent legutóbbi stúdióalbum, a Dionysus.

A Showtime Budapest jóvoltából karácsonyig két páros belépőt nyerhet a koncertre az, aki részt vesz most induló nyereményjátékunkban, és segít nekünk egy kicsit a rendezvény promóciójában. Összesen két dolgot kérünk: válaszoljatok a játékban feltett kérdésekre, és osszátok meg ezt a cikket vagy a koncerthez kapcsolódó eseményt a Facebook-idővonalatokon! A játék december 22.-én éjfélig tart, a nyerteseket e-mailben értesítjük. A sorsolás után a beérkezett e-maileket, és a kapcsolódó adatokat töröljük az adatbázisból.

A Dead Can Dance legutóbbi budapesti koncertjéről itt írtunk.

További információk a koncerthez kapcsolódó internetes felületeken! A koncertre jegyek kaphatók az Eventim.hu oldalon és országszerte a Ticket Express jegyirodákban, valamint a zenekar hivatalos oldalán keresztül.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk