Hirdetés

Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint – Moss and Lichen – Exkluzív A:Normal Sessions-klippremier

Január végén mutattuk be az A:normal Sessions Illspokinn-nel készített videóját, most pedig egy újabb friss klippel jelentkezik Vandad Kashefi rendező improvizatív zenei videós projektje: a klip sztárja ez alkalommal a platinalemezes Harcsa Veronika, valamint Gyémánt Bálint. Az A:normal Sessions koncepciójához hűen élőben felvett videoklip egy olyan vadonatúj dalt dokumentál, aminek végleges változata majd a két zenész idén megjelenő első közös albumán fog szerepelni. Az édes-bús Moss and Lichen című szám egyik különlegessége, hogy az énekesnő házához közeli erdőben született, nem sokkal a forgatást megelőzően, és az sem véletlen, hogy február 14-én, Valentin-napon debütál a nagyközönség előtt.

A rendező több szám közül választotta a Moss and Lichent az új Anormal Sessions videóhoz, elmondása szerint elsősorban a dal bensőséges hangulata és őszintesége ragadta meg.

A szám a klipben hallható formában valószínűleg nem fog többet a nagyközönség előtt szerepelni, hiszen lemezre kerüléséig még sokat fog alakulni – tudtuk meg a készítőktől.

Ez a gondolat, valamint a címben megbújó szimbiózis és a dalszöveg inspirálta a rendezőt és Csepeli Eszter operatőrt megfagyott, szoborszerű pillanatok, és általuk az emberi viszonyok, a pillanatok közötti pillanatok dokumentálására. A mozdulatlan képek közül tűnik elő Veronika és Bálint alakja, akik az 1920-as évek jazzbárjainak hangulatát idéző világításban játsszák dalukat.

Az élőben, a Fogasházban felvett videoklip igazi kreatív improvizáción alapuló közös munka eredménye. Az épület pincéjében létrehozott szokatlan, spontán díszletek Pater Sparrow és Biljana Jovanovic munkái, a steadicamet Pfeffer Attila kezelte, a ruhákat Szlávik Juli válogatta, a sminket Morvai Julianna készítette. A kameratechnikát Noel Villers biztosította, a produkció megvalósulásáért pedig Kastner Judit felelt.

A klipben szereplők ismerősök, barátok, idegenek.

Harcsa Veronika, aki Brüsszelből érkezett haza a forgatásra az idei évben egyébként több megjelenéssel is készül. Gyémánt Bálinttal önálló produkcióban dalokat vesz fel közös albumukhoz, valamint a következő Bin-Jip-album is készül az év második felére. Erről bővebben itt írtunk nemrég, az első Bin-Jip-nagylemez kritikája pedig itt olvasható.

Az énekesnő és Gyémánt Bálint duója ma, február 14-én este az Akvárium Klubban lép fel.

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló