Hirdetés

Hangok mindenhonnan – Teszten a SteelSeries Arctis 7P+ gamer fejhallgató

Soha nem járt még nálam SteelSeries fejhallgató, úgyhogy most az Arctis 7P+-szal teljesen szűz fülekre talált a márka. Ez a fejhallgató nem másképpen reklámozza magát, mint hogy a legjobb gamer headset, de mi nem csak abban próbáltuk ki, hanem zenével is.

A Arctis 7P+ fejhallgatót leginkább a Playstation 5-höz ajánlják, olyan is az egész. Jól néz ki ebben a fehér színben, dizájnban pedig nagyon törekedtek arra, hogy passzoljon a Sony csúcskonzoljához, de természetesen lehet használni PS4-gyel is minden további nélkül. Én ezt tettem, mert PS5 még nincs a háztartásban. Az összeszerelés amúgy kifogástalan, nincs recsegés, ropogás, kiváló az anyaghasználat.

Szóval fogtam a fejhallgatót, kicsit nézegettem, hogy mi ez a sok kábel, majd rájöttem, hogy a vezetékmentes kapcsolatért be kell dugnom a PS4-be az úgynevezett wireless dongle-t, ami után a PS4-en azonnal fel is jön, hogy azon keresztül akarom-e a játékhangokat hallani. Azon akartam.

Mivel évekkel le vagyok maradva a játékokkal, így nem valami újdonságot indítottam el, hanem a Horizon Zero Dawnt, feltettem a fejest, és úgy elmerültem a játékban, mint még soha. Persze még soha nem is játszottam fejhallgatóval, így teljesen újdonság is volt ez nekem, de nem lépcsőfokokat ugrott a játékélmény, hanem emeleteket. Már csak attól féltem, hogy hosszabb távon mennyire fogja nyomni a fülemet a fejhallgató, de olyan nagy a párnája, hogy kényelmes volt órákat játékkal tölteni. Ráadásul a passzív zajszűrés is remek, semmi nem zavart meg a játékban.

Gamer headset lévén van a fejhallgatón egy behúzható mikrofon is, hogy csapatos játékokban lehessen egymással kommunikálni. Ezt nem próbáltam, de a leírás azt mondja róla, hogy kétirányban zajszűrős ez a rész. Tölteni USB-C-n keresztül lehet, ez állítólag újdonság az előző generációhoz képest, de amit már én is tapasztaltam, hogy teljes lemerüléstől pár perc alatt órákra elegendő energiát lehet bele táplálni. Illetve teljes feltöltéssel 30 órát lehet lövöldözni vele. Mármint nem vele, hanem a játékkal.

Kompatibilitásban inkább azt írom le, hogy mivel nem lehet használni: XBox-szal. Ezen kívül szinte minden mással össze lehet kötni így vagy úgy vezetékkel vagy dongle-lel.

Játék közben egyébként a zajok teljesen betöltötték az egész teret, ha a hátam mögött történt valami, onnan hallottam, ha jobbról vagy balról támadtak, akkor onnan. Néha egyébként el is felejtettem, hogy fejhallgató van rajtam, szóval ez egy igencsak nagy upgrade volt nekem, ha már a tévé maga elmarad a kívánalmaktól. Ráadásul mindez veszteségmenetesen jön vezeték nélkül is, szóval valószínűleg nem véletlen annyira népszerű játéhoz ez a fejhallgató. El sem tudom képzelni milyen lehet ez egy erősebb konzollal és friss játékkal.

Ráadásul zenével is jó. Persze nem olyan, mint a vezetékes Sennheiser Momentumom, de teljesen jól szól úgy is, hogy nem erre hegyezték ki a készüléket. Zenénél egyébként érdemesebb vezetékkel összekötni a forrást, ehhez van is egy csak ehhez használható csatlakozó, külön kábellel.

Ami van még hozzá, az a szoftver, bár ez nem a dobozban található, hanem az interneten. Ezt egyébként csak akkor vettem észre, amikor a számítógéphez ültem, mert eszembe sem jutott semmit állítani rajta, alapból jól szólt, de a szoftver letöltésével lehet hangszínt is szabályozni. Ha akarjuk.

A csomaghoz olyan 65 ezer forintos áron lehet hozzájutni, de ha valaki komolyan gondolja a playstationös fejhallgatós játékot, bőven megéri a dolog.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,330KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk