Hirdetés

Hamarosan sokat javulhat a vezeték nélküli eszközök hangminősége

A Qualcomm neve onnan lehet ismerős, hogy rengeteg telefonban fut a Snapdragon chipjük, legyen szó sok százezer forintos csúcskészülékről vagy jóval olcsóbb, belépő kategóriás telefonokról. Most a vezeték nélküli hangzáson szeretnének a lehető legtöbbet javítani a telefonokon, fejhallgatókon és gamer headseteknél. A cél az, hogy ne legyenek többé csatlakozási gondok, illetve késés a hangban.

Hogy ezt elérjék, 89 milliszekundumra csökkentették késést a hangban, ami 45 százalékkal kevesebb, mint a versenytársaknál, javítottak az aktív zajszűrésen, nagy felbontású, 4-bit 96kHz audiotámogatást használ. Szokás szerint az eszközgyártók is használhatják ezeket az újításokat Snapdragon Sound néven.

Úgy tudni, hogy a Xiaomi és az Audio-Technica már be is jelentkezett, hogy a következő készülékeikbe beépítsék a technológiát. A Xiaomi valószínűleg a telefonjaihoz, az Audio-Technika a fejhallgatóihoz használja majd, de várhatóan még több gyártónál megjelenik, főleg hogy nagyon sokan kezdtek el a fülhallgatók piacán mozgolódni.

Minden telefongyártó elkezdett fülhallgatókat gyártani, néhányuk jó is benne

Az újítás nemcsak azért fontos, hogy a vezeték nélküli zenehallgatás is meggyőzőbb eredményt adjon, mikor a Tidal vagy hamarosan a Spotify hifi-előfizetései is jól szóljanak, hanem a cél összességében az, hogy

a vezeték nélküli zenehallgatás élménye sokkal közelebb kerüljön a hagyományos zenehallgatás minőségéhez. 

James Chapman, a Qualcomm hang-, zene- és hordozható eszközökért felelős alelnöke és vezérigazgatója arról beszélt, hogy az emberi fül nagyon érzékeny az olyan hibákra, késésekre és más kihívásokra, amelyek gyakran előfordulnak zenestreaming, videokonferencia vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztüli játék közben. Az új technológiával viszont az ígéretek szerint mindezeket ki tudják küszöbölni.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,996KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk