Hirdetés

Hamarosan gond nélkül lehet Netflix-fiókokat költöztetni

hírünk van azonak, akik nem a saját előfizetésüket használják a Netflix nézéséhez, hanem egy előfizetésen belül készítenek újabb fiókot. Hamarosan ugyanis ezeket át lehet majd költöztetni egy új előfizetés alá, vagyis nem kell újra kezdeni a saját lista töltögetését, és az előzményekből is tudni fogja a rendszer, hogy melyik sorozatban hol tartott az illető.

A profilok lényege, hogy az egy háztartásban élők egy előfizetésen belül külön profilokat hozhassanak létre. Ezt azért érdemes megtenni, mert így például az ajánlásoknál sokkal kisebb arányban lövi be rosszul a rendszer a felhasználó ízlését. Ha valaki új előfizetést indított, mert mondjuk már nem a lakótársával él, vagy a gyerek elköltözött vagy bármi történt, akkor az előzményei, a listái és minden beállítása elveszett, és ez meglehetősen sok bosszúságot okozhatott. Ennek úgy tűnik, hogy hamarosan vége.

Emellett tesztelnek egy olyan funkciót is, amely lehetővé tenné, hogy két alfiókot is létre lehessen hozni azoknak, akikkel nem egy háztartásban él az előfizető.  A tesztelt újítással saját profilt, bejelentkezési adatokat és személyre szabott ajánlásokat kaphat az alfiókkal rendelkező felhasználó, ami olcsóbb is, mint egy új Netflix-fiók létrehozása. Ezeket a funkciókat egyelőre Chilében, Costa Ricában és Peruban tesztelik.

Hamarosan a közös előfizetések új korszaka jöhet

Aki most éppen felszisszen, hogy dehát ebben semmi újdonság, ő sem él egy háztartásban azokkal, akikkel megosztja az előfizetését, azoknak eláruljuk, hogy ez nem a normális ügymenet része, csak a Netflix eddig eltekintett vagy legalábbis ritkán alkalmazott szankciókat. Egy ideje már pletykálják, hogy ezen hamarosan változtatni fognak, de ez az első eset, hogy egyértelműen tesznek is valamit az ügy érdekében.

Közleményük szerint az alfiókok olyan 2-3 dollárba kerülnek majd, ami jóval kevesebb mint egy új előfizetés, de mégis többletbevétel a Netflix számára. A Standard és Premium előfizetők számára ez azt jelenti, hogy két alfiókot hozhatnak létre olyan emberek számára, akikkel nem élnek együtt. Tipikusan itt arra kell gondolni, hogy a nagyszülők is használhassák a Netflixet ha kedvük szottyan, vagy a kollégiumban, főiskolás albérletben nézhessen filmeket a gyerek, esetleg párok is élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Ez az újítás egyébként azt is jelenti, hogy nem kell minden érintettel megosztani a saját jelszavunkat, így adatbiztonság szempontjából javulhat a helyzet, de a kérdés persze az, hogy mekkora lesz az előfizetési hajlandóság, és mennyire hatékonyan tudja majd ellenőrizni és tiltani a Netflix azt, ami felett eddig szemet hunyt.

A Spotify egyébként már kísérletezett azzal, hogy megregulázza a nem egy háztartásban élők családi fiókját, de vagy elsöpörte a hépharag, vagy csak megunták a büntetést, mert egy ideje nem hallani róla, hogy figyelmeztetnék a felhasználókat.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,441KedvelőTetszik
2,928KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk