Hirdetés

Hamarosan fogcsikorgatással is lehet majd léptetni a dalok között

Sokkal futurisztikusabb lehet az Apple AirPods Pro 2, mint ahogyan azt elsőre bárki remélni merte, legalábbis az Apple beadott néhány olyan szabadalmat, ami egészen új szinte emelheti, hogyan lehet léptetni a dalok között.

Hirdetés

A szabadalmak között olyan irányítási módok is megtalálhatóak, mint hogy már azzal lehet parancsokat adni a fülhallgatónak, hogy a viselője az arcához nyúl, megrázza vagy megdönti a fejét vagy ha csattogtatja a fogsorát, vagy mozgatja a nyelvét.

Elsőre egyszerre tűnik lenyűgözően izgalmasnak, és ijesztőnek az új technológia, ami a leírás szerint úgy működbe, hogy maguk a fülhallgatók képesek lennének apró mozdulatok detektálására úgy, hogy nem csak a fül belső szerkezetéhez lennének képesek alkalmazkodni, de a fej és akár a kar mozdulatait is érzékelnék, hogy például karemeléssel lehessen változtatni a hangerőt. Sőt, egészen furcsa megoldásokra is alkalmasak lennének a fülhallgatók, amik nem korlátozódnának az ember saját testével való interakcióra. Ez alatt azt kell érteni, hogy például azzal is lehetne irányítani a fülhallgatót, hogy a viselője az asztalra csap, vagy meglök valamit, vagy akár valakit. Reagálna a szubvokalizációs, vagyis az emberi fül számára nem hallható hangokra is.

Hogy ezeket mikor építhetik be a fülhallgatóikba, azt egyelőre nem lehet megmondani, de az Apple már korábban is kísérletezett a fülhallgatók gesztusvezérlésével, hogy ne kelljen nyomogatni az AirPods lejátszóit, hanem elég legyen hadonászni a levegőben. Mindenesetre a nemrég bejelentett AirPods Max, az Apple 235 ezer forintos fejhallgatójánál még a gombok erejében bízik a gyártó, ami jelentheti azt, hogy a futurisztikus vezérlésre még várni kell néhány évet, vagy szimplán csak azt, hogy az AirPods Max-ot inkább a hifista közönségnek szánták, akiket nem biztos, hogy meghat, hogy bólogatással tudnak léptetni a dalok között.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,784KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
743FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk