Hirdetés
Hirdetés

Ha már egyedül vagy, legyél teljesen egyedül – bécsi séták boebeck-kel

Új dallal és hozzá készült videóval jelentkezik boebeck, azaz Andl-Beck Boróka énekes-dalszerző. Az egyetemi éveit Bécsben töltő előadó most egy kifejezetten a városnak írt édes-keserű vallomással mutatja meg a saját városát. A klip különlegessége, hogy éppen boebeck első bécsi koncertje után forgott, ugyanis ő nyitotta meg a Waves Vienna Showcase fesztivál magyar fogadását.

Hirdetés

Boebeck első kislemeze év végére várható teljes egészében, az “everything from everyone” pedig már a harmadik dal, amit hallhatunk róla. A felvétel ezúttal is Pécsen a ZAJZAJZAJ stúdiójában készült Ligeti Gyuri (Zagar, The Puzzle, We are Rockstars) produceri felügyelete alatt, a videót pedig Bátori Gábor “sinco” készítette.

“Életem legmeghatározóbb három évét Bécsben töltöttem. Itt próbáltam kideríteni, ki vagyok, megéri-e lennem egyáltalán. Éppen ezért itt – pontosítok: a tizennyolcadik és a tizenkilencedik kerület számomra legkedvesebb részein – forgattuk az everything from everyone klipjét”

– meséli boebeck a dal és a videó kontextusáról.

A vidám hangulatú kliphez egy rövid személyes túravezetést is ajánl: útikönyv magányos sétához Bécsben.

“Esténként – mert olyankor jellemzően egyedül voltam – a Gymnasiumstrasse és a Gersthof között sétáltam, polgári villák között. A képen lásd: meleg fények, magas fák, köd, piros villamosok. Ha megmásznád a Sternwartestrassét, kilyukadnál a Türkenschanzparknál. Itt dombok vannak, tavak, sok üres pad, meg kacsák – hallhatsz zakatolást is, mert a park alatti alagútban vonatok járnak. Ha sötét van, és hallod a vonatot közeledni, lefutsz az alagutak felé: egy ponton a vonat felbukkan, és belül pont olyan meleg fénnyel égnek a lámpák, mint amilyet az utcán sétálva is láttál.

Aztán, ha kiérsz a parkból, elindulhatsz a Gersthof felé, arra emberek is vannak (ami sötétben megnyugtató lehet), vagy elindulhatsz vissza abba az irányba, ahonnan jöttél, csak mondjuk épp másik utcákra kanyarodva. Vannak arra borostyánnal benőtt falak, diplomataházak, meg olyan épületek is, amik előtt megállsz és benézel az ablakon, aztán gyorsan elhúzol onnan, mert ilyet csinálni azért mégsem szabad. És majdnem minden este végigcsinálod ezt, mert semmi dolgod sincsen; elolvastál mindent a holnapi óráidra, és ha már egyedül vagy, legyél teljesen egyedül.”

A fenti útvonal igazán autentikus élményt keresőknek bejárható mondjuk így.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók