Hirdetés
Hirdetés

Ha itt igazi minden, csak a Semmi igaz – Lépjünk a holdra dal- és klippremier

Mi lehet az ember érzése, ha nem csinálhatja azt, amit szeret? Vagy ha épp kilátástalan minden, mégis teszi a dolgát? És ha annyiszor borul a terv, mégis tervezni kell? Semmi. Lépjünk a holdra dal- és klippremier a Lángolón.

Hirdetés

A Lépjünk a holdra zenekar második nagylemezéről egy dalt már megismerhettünk, ami a 2020-as nyár egyik kivételeként megrendezett Tómék fesztivál himnusza lett Ordibáljuk össze címmel. Az ősszel megjelenő új anyag következő daláról ma rántja le a leplet a zenekar, amiről Ombódi András, a Lépjünk a holdra énekese és gitárosa így mesélt:

„Ha nekikezdünk egy dalnak, egyetlen mérce van: legyen elég réteg, hogy elmerülhessünk benne. Ez igaz a zenére, hogy megállja-e önmagában is a helyét, akár hangszerelésben, akár felépítésben, akár csak egy akusztikus gitárral eljátszva. És igaz a szövegre is, ami jó esetben gondolatokat és többárnyalatú érzéseket szül. Persze mindez semmit sem ér, ha öncélú és nem szórakoztat, vagy nem élvezhető. Ebből az alaphelyzetből indultunk a Semmivel is.”

Talán egy kiüresedett, befelé forduló helyzetértékelés, de mégis van benne kíváncsiság és előre tekintés is, mert inkább csak a fókusz tolódott el a hétköznapokban, ami reméljük minél hamarabb újra a megszokott helyére kerül.

A hangfelvételeket Márta István készítette a Greenmouse Recording Studióban, a klipet pedig a zenekar billentyűse, Csikós Marci álmodta meg:

„A képi világ nem egy történetet akar elmesélni, és nem is akar konkretizálni semmit, inkább egy sajátos hangulatot fejez ki, ami a zenét és a szöveget teszi egésszé. A szövegben megjelenő nihil-érzést próbálják a különböző képkockák visszaadni. Ezt az érzést hivatott erősíteni a fekete-fehér képi megoldás. A klip nem konkrét személyiségekre és arcokra fókuszál, a megjelenő alakok is csak egy életérzést jelenítenek meg.”

További információk a Lépjünk a holdra Facebook-oldalán!

Fotó: Somogyi Lajos (Bands Through The Lens).

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók