Hirdetés
Hirdetés

Gyújtogatók rongálták meg Jim Morrison egykori otthonát

Ismeretlen tettesek napok óta gyújtogatnak Los Angelesben, aminek eddig főként autók látták kárát, a tűz azonban bizonyos helyeken lakóházakra is átterjedt. Mint kiderült, ezek egyike Jim Morrison korábbi, Hollywood Hills-i otthona, ahol a Doors egykori frontembere az együttes számos dalát írta. Itt születtek az 1968-as Waiting For The Sun című album dalai, de a The Soft Parade című album néhány számát is. Morrison egykor barátnőjével, Pamela Coursonnal lakott a házban. Az épület Rothdell Trailen található, erről szól az együttes The Love Street című dala. Jól látható tehát, hogy a ház és a környék fontos helyszín volt Jim Morrison és a Doors történetében.

A gyújtogatás-sorozat a hírek szerint december 29-én, múlt csütörtökön kezdődött, és a rendőrség szerint egyelőre nem tudni, hogy egyetlen elkövető műve a több tucat különálló tűzeset, vagy több tettessel kell számolni. A nyomozók nagy erőkkel dolgoznak az ügyön, már 35 ezer dollár jutalmat is felajánlottak annak, aki érdemi információval tudja segíteni a tettes vagy tettesek kézre kerítését.

Morrison egykori lakásának egyébként az erkélye sérült meg a tűzben, ami még a lakáson belül is egy kifejezetten fontos helyszín volt az énekes-dalszerző számára, számtalan esetben ücsörgött itt Pamela Coursonnal, akivel imádták az utcán elhaladó embereket, fiatal, szerelmes hippiket nézni. Mindezek hatására, és a legenda szerint pontosan itt, ezen az erkélyen született az említett The Love Street című dal is.

Advertisement
39,010KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,620FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló