Hirdetés
Hirdetés

Grizzly Bear – MI-vel készült klip érkezett a Kakadu & Bölömbika dalához

Új klipet adott ki Grizzly Bear című dalára a Kakadu & Bölömbika, amiben a főszerepet gyakorlatilag a mesterséges intelligencia játssza. A videót Farkas Róbert illusztrátor és animátor rendezte, azonban nem jöhetett volna létre Rajcsányi Balázs produceri segítsége nélkül. Ezt mondják róla a készítők:

„A klip alapötlete, hogy a szövegre reflektálva az MI segítségével megjelenítünk szürreális képeket, amik egymásba morfolódva egy folyamatos trip élményt nyújtanak a néző számára. A szín és kompozíció tekintetében Wes Anderson egyedi világa volt az elsődleges inspiráció. Az animáció az opensource Stable Diffusionnal készült, a ComfyUI kezelőfelületével. A morfolódást az IP Adapter plugin tette lehetővé, akinek a fejlesztője egy külföldi python fejlesztő Matteo Spinelli (matt3o), aki eredeti szándéka szerint nem animációs megoldásokra fejlesztette a kódot, hanem hogy képes legyen stílus és kompozíciók másolására a betáplált képek alapján.

Az animációt tehát álló képek vezérlik és gyakorlatilag egy „hiba” miatt jön létre: az MI próbálja egybemosni a különböző jeleneteket, és közben mozgatja a képen szereplő elemeket, hogy a helyükre kerüljenek.

Külön nehézség volt a Kakadu formáció zenészeinek a megjelenítése, szerencsére a deepfake technológia segített, és úgyan hosszas küzdelem során, de sikerült az MI által generált random arcokat a zenekar tagjaira cserélni úgy, hogy felismerhetőek legyenek a vonásaik.”

Hirdetés

A videó:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,996KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók