Hirdetés

Grimes és Lil Uzi Vert megirigyelte a majmot, amely az agyhullámaival irányít videojátékokat

Grimes és Lil Uzi Vert szeretne az elsők között részt venni a Neuralink emberkísérletében.

A Neuralink Grimes férjének, Elon Musknak a projektje, aminek tulajdonképpen az a lényege, hogy egy miniszámítógéppel lehet összekötni az agyat. A tervek szerint az ehhez szükséges beavatkozás nagyjából annyi fájdalommal és kockázattal járna, mint egy lézeres szemműtét. A tervek szerint elsősorban arra lenne jó, hogy agyi elváltozások, például stroke, vagy valamilyen sérülés esetén gyorsabbá és egyszerűbbé tenné a felépülést, vagy egyáltalán lehetőség lenne például traumás agy- és gerincvelő-sérülések és számtalan egyéb betegség kezelésére. De Musk arról is beszélt már, hogy az emberek közti kommunikációt veszteségmentesen lehetne megoldani, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a sok gondolatot az ember tömöríti néhány mondattá, amit a másik félnek kell tulajdonképpen kicsomagolni.

Vagyis Elon Musk pontosan tudná, mi a baja a feleségének, még akkor is, ha csak azt válaszolja, hogy semmi. 

Az állatkísérletek már sikerrel jártak, a hírek szerint egy majom már képes arra, hogy az agyhullámai segítségével irányítson videojátékot. Többek között ezt irigyelte meg Grimes és Lil Uzi Vert. Utóbbitól amúgy sem áll messze ez a beültetősdi, hiszen nemrég egy hétmilliárd forint értékű gyémántot ültetett a homloka közepére, mintha csak az Én Kicsi Pónim egyik szereplője lenne. Ketten arra jutottak, hogy feliratkoznak az emberkísérletekre, ami Grimes szerint akár 2022-ben meg is valósulhat, és akkor,

ha sikerül, az Istenek tudását kapjuk meg

– írta Grimes, vagyis úgy tűnik, hogy ők nem ugyanazokra a funkciókra számítanak, mint amit a videojátékozó majom kapott. Musk egyébként abban reménykedik, hogy az FDA már 2021-ben engedélyezi az első emberkísérleteket.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,004KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk