Hirdetés
Hirdetés

Grammy-életműdíjat kap a Kraftwerk és a Beatles

Grammy-életműdíjat kap a Kraftwerk, a Beatles és további öt művész, illetve együttes is ugyanebben az elismerésben részesül januárban a díjat odaítélő Hanglemez Akadémia bejelentése szerint. „Nagy megtiszteltetés kitüntetni egy ilyen kiváló együttest és ünnepelni a zeneiparhoz való hozzájárulásukat” – mondta Neil Portnow, az akadémia elnöke csütörtökön Los Angelesben a Kraftwerkről. A német együttesnek 1971-ben jelent meg az első lemeze Kraftwerk címmel. Az azóta eltelt évtizedekben az elektronikus csapat olyan művészeket és együtteseket ihletett meg, mint Björk, David Bowie, a Blondie és a Depeche Mode.

A Hanglemez Akadémia a zenetörténet egyik legnagyobb hatású együtteseként méltatta a Beatlest, amelynek még életben lévő két tagja, Paul McCartney és Ringo Starr a mai napig színpadon van, ahogy arra a szervezet is emlékeztetett.

Életműdíjjal ismerik el még Armando Manzanero mexikói dalszerzőt, Kris Kristofferson countryzenészt, és a The Isley Brotherst. Posztumusz díjat kap Clifton Chenier blueszenészt, valamint Maud Powell hegedűművészt.
Az 56. Grammy-díjátadót január 26-án tartják a Los Angeles-i Staples Centerben. Az életműdíjakat egy nappal korábban adják át.

Advertisement
39,009KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló