Hirdetés

Figyelem, egy hét, és vége a Google ingyenes képfeltöltésének

Június 1-től lép életbe az, amiről már tavaly írtunk, vagyis hogy eddig tartott a korlátlan tárhellyel bíró ingyenes Google fotótárhely.

Az eredeti minőség tárolására eddig sem állt rendelkezésre korlátlan tárhely, csak a butított verziókból lehetett bármennyit tárolni. Jövő keddtől már ezek is a rendelkezésre álló 15 GB-os ingyenes tárhelyet fogyasztják, igaz azt ígérték, hogy az eddig feltöltött fotókat még nem számítják bele ebbe a 15 GB-ba. Ezzel együtt azt is bejelentették, hogy olyan újításokat terveznek, amikkel egyszerűbben lehet rendet tenni a fotók között, és gyorsan meg lehet találni az elmosódott képeket, a képernyőfotókat és az olyan felvételeket, amikre valószínűleg igazából nincs is szüksége az embernek.

Június 1. után a Google nem kínál megvásárlásra külön fotóknak szánt tárhelycsomagot, hanem egyben kezeli a szolgáltatásokat. A 15 GB ingyenes csomag után 100 GB-ot lehet vásárolni havi 690 vagy évi 6900 forintért, 1090 forintos havi vagy 10 900 forintos éves díjért 200 GB csomag, 3590 forintos havi vagy 35 900 forintos éves díjért pedig 2TB tárhelyet lehet majd vásárolni.

Mi legyen helyette?

Az ingyennél minden drágább, de egyrészt érdemes megnézni, hogy az ingyenes tárhely meddig lenne elég, erre a Google végez is egy becslést, amit a saját fiókban meg lehet nézni. Vagy el lehet dönteni, hogy visszaszokik-e a felhasználó, hogy a telefonján készített 25 fotó egy témára galériából, ha kiválasztja azokat, amik valóban jól sikerültek, és csak ezeket tölti fel, akkor meddig lesz elég a tárhely. Egyébként a Google ajánlatai sem kifejezetten drágák, de azért nézzük, milyen lehetőségek vannak helyette.

iCloud Fotók

Ha valaki az iOS környezetre rendezkedett be, és Apple ökosztisztémát épített ki magának, akkor kézenfekvő, hogy ezt válassza. Itt 5GB ingyenes, utána pedig 50 GB 299 forint, 200 GB 899 forint, 2TB 2990 forint havonta.

Microsoft OneDrive

Itt 5 GB ingyenes, viszont aki előfizet, annak érdemes nagyban gondolkozni, mert úgy éri meg igazán. Míg a 100 GB tárhely 539 forintba kerül havonta, addig az egyszemélyes, 1 TB-os tárhely Office-appokkal évente 24 999 forintba kerül. A legjobban azok járnak, akik a családi csomagot választják, amibe 6 személy is tartozhat, fejenként 1TB tárhellyel és Office-appokkal évi 35 999 forintért, ami hattal osztva valóban elég kedvező ajánlat.

Flickr

Eddig 1 TB szerepelt az ingyenes csomagban, ez hamarosan 1000 fotóra korlátozódik, ahol egy kép maximális mérete 200 MB, egy videó pedig maximum 1 GB lehet. A korlátlan tárhely havi díja 7,49 euró, vagyis olyan 2600 forint, az éves díj pedig 65.88 euró, vagyis nagyjából 23 ezer forinttal kell számolni. A korlátlan és reklámmentes felhasználás mellé még egyéb kedvezmények is járnak.

Ezek a legnagyobbak, de érdemes még elgondolkozni a Dropbox, az 500px, a Photobucket, Deviantart vagy az Amazon Photos szolgáltatásain is.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk