Hirdetés

A Google Van Gogh-ot és Frida Kahlót csinál bárkiből

A Google egyik legkevésbé ismert, pedig legszórakoztatóbb applikációja az Arts and Culture, ami a művészeteket szeretné közelebb vinni és szórakoztatóbbá tenni bárki számára.

Néhány éve egy algoritmus megmutatta, hogy milyen festményen műalkotáson szereplő személy lehetne bárki hasonmása, most meg a felhasználóból csinál műalkotást.

Úgy lehet az AR-szűrőket magunkra pakolászni mint a Snapchatben, csak itt éppen Van Gogh lesz belőlünk vagy Frida Kahlo, de fel lehet próbálni egy 19. századi kawari kabutot, azaz egy japán sisakot, ókori egyiptomi nyakláncot, vagy Vermeer egyik legismertebb festményébe, a Lány gyöngy fülbevalóval című műalkotást lehet személyre szabni. A szűrők kipróbálása mellett arra is van lehetőség, hogy magáról a műalkotásról tudjon meg bárki izgalmas részleteket, vagy olyan közelről vizsgálja meg, ahogy azt élőben sem tudná.

A kipróbáláshoz le kell tölteni az Arts and Culture alkalmazást, és a képernyő alsó részének a közepén található kis fényképezőgép ikonra kell kattintani, hogy az Art Filtert ki lehessen próbálni. Aki lemaradt arról, hogy melyik művészeti alkotásra hasonlít, annak pedig érdemes az Art Selfiben is elmélyedni.

Aki rákattant a műalkotásokra, az még mindig meg tudja nézni a zenészek tárlatvezetését is, ahol többek között Ellie Goulding, FKA Twigs vagy Grimes vezet körbe minket.

“Ez a festmény olyan, mint egy rémálom” – zenészek lesznek a tárlatvezetők a Google új művészeti projektjében

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,988KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk