Hirdetés
Hirdetés

Göndörhajú – Premieren a Péter és Pál új videója

Lángoló Premier

Ha a Péter és Pálról nem egy hazai folkpop duó jut eszünkbe, ne essünk egyből kétségbe. Egy nagyon friss akusztikus formációról beszélünk ugyanis, akik még csak ez év tavaszán jelentették meg első nagylemezüket Virágfejek címmel, aminek itt a Lángolón volt a premierje. Az akkori interjúban Prieger Zsolt így ír sommásan a lemezről:

„Törékeny, érzelmes, túlcsorduló, és még vagy ezer jelzőt lehetne aggatni Péter és Pál debütáló, utazós-költői albumára. Nemcsak Tövisházi Ambrus producer egyik legjobb munkájáról van szó: a Meztelen Diplomatákban megismert szerző-énekesek is olyan magabiztosan mozognak a Kaláka-Muzsikás-Paul Simon-univerzumban, hogy az kábé felér egy teliholdas, éjszakai fürdőzéssel egy elvarázsolt vidéken, ahol minden virágról egy ismerős zenei hatás jut eszünkbe, gyerekkor-illattól kísérve.”

Hirdetés

Aki végig szeretné hallgatni a nagylemezt, itt megteheti: Spotify Deezer AppleMusic YouTube

Az említett szerző-énekesek a zenekar tagjai, Szacsvay Gergely és Tóth Attila ott folytatták, ahol még tavasszal abbahagyták. A nagylemezt felvezető első klipjük, a Szívből szívbe után a városszéli mezőkön leforgatták második klipjüket a nagylemez nyitódalához, a Göndörhajú című számhoz.

Aki rokonságot lát a két klip között, nem téved nagyot. Szacsvay Gergely, a klip rendezője elárulta, hogy szándékosan maradtak az első klip világában. Egységes univerzum finoman különböző darabjait akarták felvillantani.

„Egy ideje érleltük ezt a második klipet. Végül sikerült annyira megérlelnünk, hogy mire belefogtunk, a dalban szereplő augusztust már csak októberi hangulatokkal tudtuk aláfesteni. De talán így a hideg decemberből nézve még ez is bőven irigyelhető.”

A Csaknekedkislányból ismert David Le Grand egyszemélyes filmstúdióként vezette a forgatást. Az ő határtalan lelkesedése, a három göndörhajú lány időt nem kímélő önfeláldozása és a solymári sziú törzsfőnök nélkül ez a kisfilm nem születhetett volna meg.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,996KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók