Hirdetés
Hirdetés

Tisztelgés vagy teljes kamu az emberi maradványokból épített gitár története?

Néhány hete járta be a világsajtót a floridai Prince Midnight fotója, aki arról mesélt, hogy a nagybátyja csontvázából épített gitárt, amivel fel is vett egy lemezt. A sztori elég extrémnek hangzik ahhoz, hogy egy rakás kérdés felmerüljön az emberekben, kezdve azzal, hogy ez mennyire legális, és egyáltalán mennyire lehet igaz. Ennek járt utána a Vice meglehetősen részletesen.

Hirdetés

A sztori rendesen fel lett építve

Prince Midnight január 20-án tett közzé egy napsütötte képet egy temetőről, amiben köszönetet mond a thesszaloniki és az amerikai hatóságoknak, amiért a nagybátyja maradványai hazakerülhettek. A bejegyzés nem lett valami népszerű, még most is csak 29 lájk van rajta. Ennél több emberhez jutott el az a bejegyzés, amin már állítólagosan Filip nagybácsi csontjai láthatók egy kartondoboznak támasztva, amin görög feliratok jelzik, hogy törékeny dologról van szó. Ebben fény derül a sztori többi részletére is, miszerint nagybátyja a 90-es években halt meg Görögországban, a testét pedig felajánlotta a tudomány számára. A férfi egy interjúban mesélt arról, hogy Filip nevű bácsikája 28 éves volt, mikor közúti balesetben meghalt, a szülei döntöttek úgy, hogy a maradványai oktatási célokat szolgáljanak. A szülők halála után Filip testvérének, azaz Prince Midnight édesanyjának kellett volna gondoskodnia arról, hogy a maradványokat őrző sírhelyet megváltsa, aki ezt költségesnek találta, ezért inkább Midnight kitalálta, hogy kerüljenek haza a csontok.

A férfi úgy gondolta, hogy a bácsikája örülne, ha gitár készülne a csontjaiból, mert nagyon szerette a kemény zenét, Midnightnak is ő mutatott zenéket.

Az Iron Maiden volt a kedvence, de nagyon szerette a black metalt és az európai underground zenéket. Tőle kaptam olyan zenéket, mint a Burzum, a Mayhem vagy a Darkthrone

– mondja Midnight, aki éppen ezért úgy gondolta, nagybátyja értékelné, ha a csontvázához egy Fender gitárnyakat, hangszedőt és húrokat barkácsolna, és aztán az egészet Filip Skelecasternek nevezné.

De ki az a Prince Midnight?

Mostanra rájöhetett az olvasó, hogy egészen sok kérdés merül fel a sztorival kapcsolatban, amik közül az egyik legizgalmasabb, hogy mégis kiről van szó? Prince Midnight, aki néha a Yaago Anax nevet is használja, nem csak a sztorija vagy az egyértelmű parókája miatt gyanús. Kilencszámos kislemeze elérhető a Spotify-on, és elő lehet rendelni a fizikai kiadványt is, de vannak, akik szerint a férfi valójában nem is létezik. Vagyis nem az, akinek valójában vallja magát.

A Tampa Bay Times újságírója szerint Prince Midnight valódi kilétére két tippje is van, szerinte a férfi valójában Justin Arnold, aki egy floridai zenész, vagy Odilon Ozare, egy titokzatos kalapkészítő. Ők lehetnek azok, akik elő tudnak állni egy ilyen sztorival, nem lehet őket kizökkenteni, még azzal sem, ha a Rod Stewart legrosszabb napjaira emlékeztető paróka kerül szóba. Sőt az is lehet, hogy ez a három ember tulajdonképpen ugyanaz.

Most jön az a kérdés, hogy mégis mitől titokzatos egy kalapkészítő. Például attól, hogy a semmiből kerül elő, és hirtelen Guiness-rekorder lesz. Készített ugyanis egy közel ötméteres cilindert, amiben tíz métert sétált. Ezzel be is került a rekordok könyvébe, ahol arról beszélt az akkor negyvenéves férfi, hogy gyerekkora óta tervez kalapokat. Aztán még ugyanabban az évben azzal került be a rekordok könyvébe, hogy 120 centis műkörmöt tett fel. Mindkét rekord Tampában született, viszont Odilon Ozare nevén a városban sem lakcím, telefonszám, vezetői engedély nincs, de még a választók jegyzékében sem szerepel, és senki nem is tudott a létezéséről, mielőtt elő nem állt a giga kalapjával.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Odilon Ozare (@odilonozare)

Justin Arnold szintén tampai székhelyű férfi, aki hasonlít a kalapkészítőre és Prince Midnightra is. Ő volt az, aki 2014-ben kétfejű aligátort látott, majd tudományosan meg is magyarázta, hogy ez egyáltalán nem ritka dolog, ez a monozigóta iker jelenség. Az újságok lehozták a sztorit, de a lakosok mellett a floridai vadőrök is jelezték, hogy valószínűleg nem igaz, hiszen senki más nem látta az állatot, és nyomok sincsenek ott, ahol Arnold látni vélte a furcsa hüllőt. Arnold a zenekarában is többször megjelenítette a kétfejű aligátort, sőt édesapjával 2016-ban készítettek is egy szobrot egy tampai sörfőzde számára, emiatt pedig hihető az is, hogy gigantikus kalapot vagy éppen egy csontváznak látszó gitárt is összerakjon egy alapos trollkodás kedvéért.

És a gitár valódi?

Ahogy azt írtuk, Prince Midnight Yaago Anax néven is ismert, azonban úgy tűnik, ez a név sem valódi, legalábbis csak Prince Midnighttal kapcsolatban merül fel. Az Anax jelentése ógörögül urat vagy királyt jelent. A gitárról nagyon nehéz képek alapján megállapítani, hogy vajon valódi csontokból készült-e, a Vice emiatt egy orvost is megkeresett, aki a fotókat elnézve azt mondta, hogy semmi nem utal arra, hogy ne lehetne valódi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prince Midnight (@princemidnightx)

A temetőről közzétett fotó a Google-ről származik, valóban Thesszaloniki köztemetőjében készült. A zenész szerint a nagybácsikája a floridai egyetemen tanult, ahol nem találtak ilyen nevű embert, de hozzátették, hogy a születési idő megadása nélkül nem lehet készpénznek venni az ilyen jellegű keresést, vagyis lehet, hogy mégis odajárt, csak éppen nem ezen a néven, vagy nem ez a hivatalos írásmódja.

Hogy a három ember ugyanaz-e, az szintén nehéz kérdés, az egyetlen közös pont a zene, és hogy furcsák, meg külsőre is hasonlítanak, ami azért elég kevés ahhoz, hogy biztos következtetéseket lehessen levonni. Jó, azért vannak közvetett bizonyítékok is, mint például, hogy Arnold kétfejű aligátorának történetét Andy Stern, a Feral Babies, azaz Arnold zenekarának dobosa igazolta egyedül. A rejtélyes kalapkészítő néhány fotóján megjelenik az Andy Stern design vízjel. Midnight pedig egy új zenekar, a Vengeful Spirits tagja, amiben a Feral Babies egykori gitárosa játszik. Viszonylag kevesen lájkolták még a zenekar oldalát, de köztük van Odilon Ozare, vagyis a kalapkészítő.

Ez a dal a romantikus kapcsolatomról szól egy Andras nevű démonnal

– mondja Prince Midnight az egyik daláról, merthogy az igazán kézzelfogható ebben az egész sztoriban az a néhány dal, ami bárki számára elérhető. Persze nem ő lenne a történelem első olyan zenésze, aki egy teljes háttérsztorit talált ki magának, de talán sosem fog kiderülni, hogy akkor most Filip bácsiból valójában lett-e gitár, vagy Floridában valaki tökélyre fejleszti a trollkodást.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,004KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók