Hirdetés

Gép – Premieren az iRON!A új videója

Megérkezett a debreceni semimetal zenekar, az iRON!A első videoklipe, amit a nyár végén megjelent Gép EP címadó dalához készítettek. A háromszámos lemez augusztusban került fel a legnépszerűbb zenemegosztókra, a folytatás – aminek már az utómunkái zajlanak – pedig várhatóan még tavasszal megjelenik.

A Gépet egy pánikroham ihlette és a következőket mondta róla Dalanics Gergő, a zenekar frontembere:

“2020 nagyon tanulságos volt, rengeteg felismerés ért, többek között önismereti szempontból is. Ha azt érzed, hogy nem arra tart az életed, amerre szeretnéd, minden nap ugyanaz a pocsék, lélekölő rutin ismétlődik, ami ráadásul nem vezet sehova, akkor kockáztatnod kell. Nem várhatsz a megfelelő alkalomra, változtatni kell minél előbb. Ha nem teszed, ha halogatod, talán majd egy pánikroham jótékony dupla talpas mellberúgással jelzi, hogy ideje kimozdulni a komfortzónádból. Maga az EP hangulata is ezt tükrözi, az elégedetlenséget, a kikívánkozást ebből a gépies nihilből. A nihil, amit jól ismerünk, ami mindig ott van a háttérben, ott kúszik a panelházak között. Talán a múltból maradt ránk, de lehet a jelenkor velejárója. Mindenesetre a Gép utolsó refrénjét direkt egy pozitívabb üzenettel zárjuk, hogy ne ragadjunk bele ebbe a nyomasztó hangulatba.”

Mind a hangfelvétel, mind a klip a zenekar saját munkája.

“Rengeteg idő és ráadásul még sok tanulás is kell hozzá, de sokkal jobban zavarna, ha olyasvalakire bíznánk a klipet vagy a hanganyagot, aki csak egy újabb munkát lát benne és akinek nem jelent annyit, mint nekünk. Ráadásul mindig menet közben jönnek a legjobb ötletek, de van, hogy ehhez órákig kell tekergetnem, próbálgatni ezt-azt, épp amikor rám jön. Ezt egy harmadik féllel összeegyeztetni majdnem lehetetlen.”

A videó:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk