Hirdetés

Gary Oldman is szerepel David Bowie új klipjében

bowie3.jpgMár az előző, The Stars (Are Out Tonight) című dalhoz készített videója is simán a zseniális kategóriába tartozott David Bowie-nak, azonban a legutóbbi nagylemezének címadó számához forgatott friss kisfilm még ezt is képes volt felülmúlni. A klip ötlete maga Bowie-tól származik, ő írta a történetet is, amiben olyan ismert színészek szerepelnek, mint Marion Cotillard és Gary Oldman, aki a szemüvege nélkül a hátranyalt hajával kiköpött Christopher Walken. A sztori ott kezdődik, hogy egy szegény ember alamizsnáért könyörög a bejáratnál, a kissé ingerültnek tűnő Oldman pedig egy marék apró helyett szimplán pofán vágja a szerencsétlent. A Decameron nevű helyre belépve aztán egy rakás bizarr keresztény utalást láthatunk, van benne önkorbácsolás, tálcán felkínált kitépett szemgolyók és pénzért történő pápai kézcsókolás. Az egyházi személyt játszó Oldman ebben a közegben csak úgy lubickol, főleg mert a háttérben maga a Jézusként tetszelgő David Bowie és zenekara játszik. A videó vége felé Oldman nekitámad Bowie-nak és számon kéri, amiért prófétának hívja magát, cserébe megdobálják a Bibliával. Ez egészben a kisfilm utolsó pár pillanata a leggyönyörűbb, amikor Bowie teljesen átszellemülve köszöni meg Cotillard, Oldman és a többiek munkáját, majd egyszer csak eltűnik a képről. Kissé korhatáros a klip, mert a vallásosakat sokkolhatja, van benne vér bőven és egy-két bimbó nélküli csöcsvillantás is, szóval a kreativitásra kevésbé igényes embereknek is érdemes megnézni mit hozott össze Bowie és Floria Sigismondi rendező a hajtás után. FRISSÍTÉS: A videót a Youtube letiltotta a szerződési feltételek megsértése miatt, de ez minket nem akadályoz meg abban, hogy megmutassuk a kedves olvasóknak, szóval tessék nyugodtan lejjebb menni.

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
691FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

“A depresszió nem divat, hanem betegség” – Premieren az ICENAP új videója

A Dispirit a legelső dal volt, melyen a zenekar dolgozni kezdett a tavalyi megalakulás után.

Színtiszta művészet – Meghallgattuk az új Enslaved-lemezt

Minden Enslaved lemez a legnemesebb értelemben vett művészetről szól, ez is.

Rögtön két játékban indul a magyar e-sport csapat

Ilyenre még világszinten sem volt példa.

David Guetta a Széchenyi fürdőből csapatja majd az MTV EMA-en

Palvin Barbara és Guetta közösen fogja elkalauzolni a nézőket a főváros és Magyarország legszebb pontjaira, mondja a közlemény.

Fehér babák – Premieren a Folkfonics Cseh Tamás-feldolgozása

Cseh Tamás és Bereményi Géza dalszerző páros nagyjából hasonló korban alkotta meg a Fehér babákat, mint amilyen idősek a Folkfonics zenekar alapítótagjai voltak a...