Hirdetés
Hirdetés

Garbage Baby – Új EP-vel jelentkezett a Black Bartók

bb_foto.JPG

Hirdetés

A Black Bartóknak április 11-én lett volna az EP bemutató koncertje az Akváriumban a Jazzékiel társaságában, de a mindenki által ismert okok miatt ez nem jöhetett össze, de remélhetőleg október 16-án minden rendben lesz a bulira. A zenekar egyébként több dallal tervezett kijönni, de a jelenlegi helyzetben ezt nem tudták megvalósítani, ezért döntöttek úgy, hogy most ezt a két számot külön megjelentetik, és ezt a Lángoló olvasói hallhatják először.

bbgb3000.jpg

Minda Endre, a zenekar énekese, a dal szövegírója:

A Garbage Baby hosszú idő óta az első lassabb tempójú dalunk, ami László (Pogár László gitáros – a szerk.) hullámzó gitárloopjából indul ki, és jut el az outróig, ami nekem olyan, mintha két különböző dalt kötöttünk volna össze. A dalban egy kifordított first world problem sztorija bontakozik ki: miközben a világ szerencsésebb felében az a probléma, hogy otthon kell maradni, addig Garbage Baby és sorstársai hontalanul, két világ között próbálnak túlélni. 

Kovács Marcell, a zenekar sampler/szintise készített remixet a dalhoz:

A szám készítésével párhuzamosan elindult bennem egy elektronikusabb, törtebb ütemű, sötétebb világot megjelenítő vonal, amely elég inspirációt adott a remix elkészítéséhez. A koncepcióm az volt, hogy a remix egyfajta folytatása legyen az eredetinek, a külön hangzás ellenére egységet alkossanak.   

Az alább meghallgatható EP borítót Hujber Áron és Benkő Bálint készítette, akikkel már sok éve együtt dolgozik a csapat és most is igazán jól eltalálták a szám hangulatához illő kreatívot.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,005KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók