Hirdetés

Furcsa páros – Itt van Péterfy Bori és a Hősök telefonnal rögzített videója

premier.jpg

Hirdetés

Nem túl sokszor fordult még elő, hogy valaki klipet fogasson telefon segítségével, olyan meg még soha nem történt, hogy Péterfy Bori közös dalt készítsen a Hősökkel. Most mindkettő egyszerre valósul meg, ugyanis Bori és csapata a Hősökkel együtt írt dalt, a klipet pedig Miki 357 rendezte hozzá Samsung Galaxy S10+ okostelefon segítségével. (Fotó: Sivák Zsófia)

A Samsung tehát meghívta Péterfy Borit és a Hősök zenekart, hogy írjanak egy közös számot és készítsenek hozzá egy különleges videóklipet, amit kizárólag a Galaxy S10+ okostelefon professzionális kamerájával rögzítenek. Bori és a Hősök még sohasem dolgoztak együtt, mivel látszólag két össze nem illő zenei stílust képviselnek. Ugyanakkor mind Borira, mind pedig a Hősök zenekarra igaz, hogy nem simulnak bele a tömegbe, egyéniségek és ezt szeretik is kimutatni. 

Azért esett rájuk a választás, mivel a Samsung jelenlegi csúcsmobilját, az S10-est is ugyanilyen tulajdonságok jellemzik. Az alkotók semmilyen megkötést nem kaptak a Samsungtól, teljes mértékben rájuk volt bízva a szám stílusa, hangszerelése és szövege is. Hozzávetőleg 6 héten keresztül tartott a közös munka, ezalatt elkészült a szám és a hozzá tartozó videó is. A forgatás két napig tartott, Miki 357, Magyarország egyik legjelentősebb kliprendezője vállalta a kihívást, hogy leforgatja telefonnal ezt a videóklipet. A különleges technikákat felvonultató videó a Galaxy S10+ okostelefon kamerájának tudását teljes mértékben kiaknázta.

Jöjjön a klip, alatta pedig a zenészek is megosztják élményeiket.

Az együttműködés előtt mennyire követtétek a másik karrierjét?

Péterfy Bori: Nem igazán voltam up-to-date, hogy mik az új számaik, de jó szimpátia és fesztivál backstage haverság volt köztünk, főleg az Ecküvel, és nagyon örültem, hogy együtt fogunk dolgozni.

Eckü: Természetesen tudtunk egymásról, a slágereiket is ismertük, de nem jártunk össze minden nap. A legnagyobb élményem Borival kapcsolatban, hogy szerepeltünk az MR2 Simphonic Live 2-ben, ahol Bori a fellépésünk után megdicsért minket, ez meg feltörekvő kis csapatként azért nagyon jólesett nekünk.

Nem tartottátok furcsának a párosítást?

Péterfy Bori: Egy ilyen munkánál az az érdekes, hogy két különböző stílus kerüljön össze, mivel mindketten undergroundban vagyunk, így nagy eltérésekre nem lehetett számítani, tudtuk, hogy jól fogunk tudni dolgozni.

Eckü: Egyáltalán nem. Főleg azért, mert készítettünk mi már egy csomó olyan előadóval közös dalt, akivel alapból nem illenénk össze. Elég csak például a Roadra gondolni.

Hogyan zajlott a dalszerzés?

Péterfy Bori: Nekünk volt már egy kis „töredék”, egy számkezdemény: egy szöveg és egy jó lüktetésű dallam ötlet, ezt az ötletet megmutattuk nekik, tetszett nekik, és ez volt a kiindulás. A két zeneszerző összerakta a zenei alapot, én megírtam a refrént, a fiúk pedig a rap részeiket.

Eckü: Igen, Bori zeneszerzői hozták az alapot, de a mi DJ-nk, JoeKer is hozzátette a saját dolgait.

Könnyen közös nevezőre tudtátok hozni a két csapat stílusát?

Péterfy Bori: Abszolút, teljesen a számnak is ez lett a szerkezete, hogy a rap részek nagyon „Hősökös”, a refrén pedig nagyon „Boris” lett.

Eckü: Semmi gond nem volt. Nagyon könnyen együtt tudunk dolgozni olyannal, akivel emberileg is egymásra hangolódunk. Akár lehetett volna erőltetett is a dolog, de abszolút nem volt az, olyan volt, mintha már egy csomószor dolgoztunk volna együtt. Ez magán a dalon is érződik, teljesen természetesen jött ki belőlünk.

A klipforgatás számotokra milyen volt? Miben különbözött a rendes klipforgatásoktól? Már azon kívül, hogy itt telefonnal dolgozott a rendező.

Péterfy Bori: A fő különbség a telefon volt, fantasztikus ötletekkel álltak elő a rendezők, a hangulat szuper volt, zseniális technikai ötleteik voltak, hogy hogyan lehet a telefonból kihozni a legjobbakat, hihetetlen szerkezeteket gyártottak, amivel vagy a telefont vagy minket mozgattak.

Eckü: Nagyon durva, hogy ma már telefonnal is ilyen dolgokat lehet véghez vinni. A két forgatási nap nagyon jó, és nagyon fárasztó volt, egy rakás felvétel készült, de Miki nagyon érti a dolgát, úgyhogy a végeredmény magáért beszél.

Lesz folytatása a dolognak? Esetleg közös előadás?

Péterfy Bori: A Budapest Parkban lesz július 26-án koncertünk, ahol ezt életünkben először elő fogjuk adni élőben, jönnek a fiúk és nagyon készülünk már.

Eckü: Természetesen az sem zárható ki ezek után, hogy ha egy fesztiválon egy napon lépünk fel, ott van mindenki, akkor előadjuk a dalt, szóval lehet rá számítani később is.

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
827FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló