Hirdetés
Hirdetés

Formabontó sci-fi rövidfilm készült a NEO zenekar és Pátzay Ádám filmkészítő kollaborációjából

Lángoló Premier

Legutóbb 2019 novemberében adott életjelet magáról a NEO, akkor is a Lángolón keresztül, egy klippremier formájában. Azóta, a koronavírus miatt csend honolt a Milkovics Mátyás zenekarvezető és Izsó Boglárka énekes alkotta duó körül, most viszont ennek vége. Itt van ugyanis az új dal, ismét egy videó kíséretében, amit Pátzay Ádám készített.

Milkovics Mátyás:

“Mivel évek óta szoros alkotói kapcsolatban vagyunk, több filmes projekten is dolgozunk párhuzamosan. A táncfilm ötletével tavaly nyáron keresett meg Ádám. Megkért, hogy írjak hozzá zenét, aztán annyira megtetszett az elképzelés, hogy a képi világ megálmodásába is belefolytam.”

Pátzay Ádám

Pátzay Ádám:

“Régóta szerettem volna táncfilmet forgatni, ahol a kamera a partner, együtt él és organikusan mozog a táncossal, illetve volt egy vizuál is a fejemben a három alapszínnel, ami ugye a vörös, a zöld és a kék.”

A filmet a Mátrában, Magyarország egyik legöregebb erdejében, egy budai épület tetején naplemente után, illetve virtuális LED stúdióban, valós időben projektált hátterekkel forgatta a csapat.

Pátzay:

“A zöld háttér leváltására hivatott LED technológia viszonylag újnak számít, olyan produkciókban használták, mint a Mandalorian vagy a The Midnight Sky c. Netflix-film.

Filmünk egyik központi témája a valóság és álom/szimuláció határvonala, amit a szó szoros értelmében tudtunk közvetlenül kamerába rögzíteni a CYD Virtual stúdiójában.

A videojáték engine-nel készült 3D háttereket egy ledfalon megjelenítik, majd a kamerára szerelt szenzor segítségével valós időben láthatjuk a virtuális környezetet, ami a kamera mozgását tökéletesen leköveti, így valóban azt hihetjük, hogy szereplőnk egy valós erdőben táncol.

Továbbá glitch és digitális tömörítési anomália effektek is kerültek a filmbe, amik szintén az említett álom/valóság kérdéskört szimbolizálják.”

Milkovics a Film jelentéséről:

“A dal címe Tidal Waves (Szökőár), ami a bennünk zajló spirituális és testi folyamatok néha szökőárszerű, megzabolázhatatlan, mindent elsöprő mivoltára utal.

Ezt a gondolatot egy sci-fi hangulatú világba ültettük azzal a csavarral, hogy egy mesterségesen létrehozott intelligenciában játszódhatnak le ezek a belső folyamatok. Ennek kifejezésére pedig kiválóan alkalmas a tánc, melyet Bundschuh Vera táncművész interpretált.”

Alább a klip, amit 2021-ben két NEO-lemez is követ majd. Az egyik egy szintén Pátzay Ádámmal közösen készült film (Local Group) zenéje, a másik pedig egy új stúdióalbum lesz.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk