Hirdetés

Formabontó sci-fi rövidfilm készült a NEO zenekar és Pátzay Ádám filmkészítő kollaborációjából

Lángoló Premier

Legutóbb 2019 novemberében adott életjelet magáról a NEO, akkor is a Lángolón keresztül, egy klippremier formájában. Azóta, a koronavírus miatt csend honolt a Milkovics Mátyás zenekarvezető és Izsó Boglárka énekes alkotta duó körül, most viszont ennek vége. Itt van ugyanis az új dal, ismét egy videó kíséretében, amit Pátzay Ádám készített.

Hirdetés

Milkovics Mátyás:

“Mivel évek óta szoros alkotói kapcsolatban vagyunk, több filmes projekten is dolgozunk párhuzamosan. A táncfilm ötletével tavaly nyáron keresett meg Ádám. Megkért, hogy írjak hozzá zenét, aztán annyira megtetszett az elképzelés, hogy a képi világ megálmodásába is belefolytam.”

Pátzay Ádám

Pátzay Ádám:

“Régóta szerettem volna táncfilmet forgatni, ahol a kamera a partner, együtt él és organikusan mozog a táncossal, illetve volt egy vizuál is a fejemben a három alapszínnel, ami ugye a vörös, a zöld és a kék.”

A filmet a Mátrában, Magyarország egyik legöregebb erdejében, egy budai épület tetején naplemente után, illetve virtuális LED stúdióban, valós időben projektált hátterekkel forgatta a csapat.

Pátzay:

“A zöld háttér leváltására hivatott LED technológia viszonylag újnak számít, olyan produkciókban használták, mint a Mandalorian vagy a The Midnight Sky c. Netflix-film.

Filmünk egyik központi témája a valóság és álom/szimuláció határvonala, amit a szó szoros értelmében tudtunk közvetlenül kamerába rögzíteni a CYD Virtual stúdiójában.

A videojáték engine-nel készült 3D háttereket egy ledfalon megjelenítik, majd a kamerára szerelt szenzor segítségével valós időben láthatjuk a virtuális környezetet, ami a kamera mozgását tökéletesen leköveti, így valóban azt hihetjük, hogy szereplőnk egy valós erdőben táncol.

Továbbá glitch és digitális tömörítési anomália effektek is kerültek a filmbe, amik szintén az említett álom/valóság kérdéskört szimbolizálják.”

Milkovics a Film jelentéséről:

“A dal címe Tidal Waves (Szökőár), ami a bennünk zajló spirituális és testi folyamatok néha szökőárszerű, megzabolázhatatlan, mindent elsöprő mivoltára utal.

Ezt a gondolatot egy sci-fi hangulatú világba ültettük azzal a csavarral, hogy egy mesterségesen létrehozott intelligenciában játszódhatnak le ezek a belső folyamatok. Ennek kifejezésére pedig kiválóan alkalmas a tánc, melyet Bundschuh Vera táncművész interpretált.”

Alább a klip, amit 2021-ben két NEO-lemez is követ majd. Az egyik egy szintén Pátzay Ádámmal közösen készült film (Local Group) zenéje, a másik pedig egy új stúdióalbum lesz.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,850KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
747FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk