Fontos újítások a YouTube-tól!

Bevételszerzésre használod a videómegosztót? Akkor ezekről az újdonságokról neked is feltétlenül tudnod kell!

Bevételszerzés & a Creator Studio

Változik a YouTube Creator Studio: mostantól a telefonos alkalmazásban is kezelhetik a felhasználók a monetizációval kapcsolatos döntéseket. Ez korábban kizárólag az app böngészős verziójából volt lehetséges. Szintén újdonság, hogy az alkotók a bevételeket már a választott pénznemben láthatják – korábban az egyetlen opció az amerikai dollár volt. Az app új ikont is kapott, amely a vállalat szerint jobban illik a YouTube többi alkalmazásához.

A kommentek szűrése

A YouTube Studio emellett a kommentek kezelésében is hatékonyabb segítőnk lesz. Megjelent az úgynevezett Response Status nevű funkció, amellyel szűrhetők lesznek azok a kommentek, amelyek kérdést tartalmaznak vagy amelyekre már válaszoltunk, illetve azt is látható lesz, hogy feliratkozónk vagy csatornatag-e a kommentelő. A megjegyzéseket az alapján is szűrhetjük, hogy tartalmaznak-e egy keresett kifejezést.

Szuperköszönetek

A bevételszerzés szempontjából lényeges, tesztfázisban lévő újítás a felületen a Superthanks, vagyis a Szuperköszönetek új beállítási lehetőségei. A tervek szerint nemsokára az automatikus Köszönjük! felirat mellett a nézőink testre szabhatják, hogy milyen üzenetet küldjenek az anyagi támogatást jelenő köszönet mellé. Ez értelemszerűen óriási segítség lehet azok számára, akik ezen a csatornán is számítanak a követőik támogatására. Tom Leung, a Creator Insider munkatársa ígérete szerint a Szuperköszönhet jövőre még több tartalomgyártó számára elérhető lesz. A funkcióról itt írtunk bővebben.

Követői adatok & statisztika

Végül bővülnek a csatornatagsággal kapcsolatos lehetőségek is: a tartalomgyártók a tagok listáját már CSV file-ként is exportálhatják, emellett létrehozhatnak egy csak tagoknak szóló űrlapot is, amellyel hasznos információt gyűjthetnek tőlük, ezzel is egyszerűbbé téve a tartalomgyártói stratégia alakítását. Tom Leung mindemellett néhány extra újítást ötletét is felvetette, amelyek a jövőben érkezhetnek: ezek között szerepel az élő streamekkel kapcsolatos kimutatások fejlesztése.

Kattints ideide és ide a legutóbbi kapcsolódó írásainkért.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
909FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk