Hirdetés
Hirdetés

Föltámadott a kender – Új albummal és videóval jelentkezett az Unholy Sativa

Bő két éve jelent meg az Unholy Sativa telódemó című anyaga, amit akkoriban valamiféle nehezen hihető szürreális lázálomként fogadtam be. Most pedig itt a folytatás egy teljes album, és egy vadonatúj videó formájában, amelyek láttán-hallatán még egy zöld korszakának közepén tévelygő Salvador Dalí is úgy húzná tarkóig a szemöldökét, mint egy céges meeting résztvevői, amikor a remekbe szabott Powerpoint-prezentáció helyett nagy vidáman elindítod az üvöltő mormotás mém általad büszkén tízórásra vágott változatát.

A bevezető persze a Vulkán című album anyagával, és a Bestiális című dalhoz forgatott videóval együtt nyer értelmet. És bár mindez egyben talán már sok lesz a kisujjuk alsó részében olykor izomlázat tapasztalóknak, bátor szívű, vállalkozó szellemű zenehallgatók mindenképpen tegyenek vele egy próbát, hiszen ami nem megy, azt erőltetni kell. Ennek szellemében át is adjuk a szót a zenekarnak, akik így mutatták be legfrissebb alkotásukat:

„A hamu és tufa sötétedő ege alatt felhevülve veszélyes hangok sokasága felszakad. Volt már minden, és ki tudja azon felül mennyi. Borostyánba kövülve a kráter alatt áporodtak (amennyiben kövek – drágák vagy kedvesek – áporodnak) eszmék, megoldások, kísérletek zajai. Amint megfújták a magját, mintha kürt elé járulnának, szép sorban potyognak az égből, ömlenek lávaként, lávalavinaként meredek ormon. Fortyogó halál, a test papírrá változik, de egy kiszökellésen egy bokrot kikerülnek a csóvák, ami ezáltal életet adó. Ebbe kapaszkodhatsz.

Rejtjelek, suttogások, tekintetek jelzik: itt valami szentségtelenség történt, talán isten kiütötte magát, amint megtudta, hogy az angyalok szabadidőben furulyáznak. De nem vagyunk istenek, lehetünk -telenek, részt vehetünk az élet körében, ha áporodni nem áporodhatunk, szabaduljunk fel.

Sokat beszélek, pedig az izzás közeleg. A Vulkán utat tört, ne tüdőzd le.”

– Gyógyfürdő rádióműsor

A kiadvány hamarosan fizikai formátumban is megjelenik a Szégyen Kazetták gondozásában. Addig is nézzétek, hallgassátok!

További információkért keresd az Unholy Sativa közösségi oldalát!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,917KedvelőTetszik
3,039KövetőKövetés
3,360FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók