Hirdetés
Hirdetés

Főiskolai feladatból zenei karrier – A Sir Chloe először Budapesten

Június 26-án először játszik Budapesten a Sir Chloe. A Dana Foote énekesnő által vezetett amerikai csapat eredetileg egy főiskolai szakdolgozat miatt verbuválódott össze alig öt évvel ezelőtt, mára pedig nemcsak a TikTokot hódították meg melankolikus indie-popjukkal, de világszerte egyre nagyobb sikereket aratnak. Koncertjük a Dürer Kertben ideális program mindazoknak, akik aktualizált formában élnék újra a kilencvenes évek alterock robbanásának hangulatait.

Hirdetés

A Sir Chloe története elég rendhagyó módon kezdődött. Dana Foote, a zenekar énekesnője először furulyán és trombitán tanult játszani, majd egy olyan zenei főiskolára járt Vermontban, ahol végzősként szakdolgozat helyett koncerteket adtak a diákok. Dana egy ilyen alkalomra hozott össze egy produkciót, amiből aztán a Sir Chloe lett. A dobok mögé Dana bátyja, Palmer Foote ült be, basszusgitáron Emma Welch játszik, őket gitáron Teddy O’Mara, billentyűs hangszereken pedig Austin Holmes kíséri. Zeneileg magukat az alternatív garázs-rock és a dark pop közé teszik, de szeretik csak egyszerűen gitár alapú zeneként meghatározni, amit csinálnak. Szakmai vélemények szerint teljesen autentikusan hozzák a kétezres évek közepén népszerűvé vált indie, indie-pop hangzást, a kilencvenes éveket idéző melankolikus, depressziós dalszövegeik pedig már most időtállónak hatnak.

A Sir Chloe-t hallgatni olyan, mintha a fiók mélyén találtál volna egy kazettát, amit 1992-ben kaptál a nagybátyádtól, de elfelejtetted, és most az eredeti csomagolásából kibontva először van alkalmad meghallgatni. Inspirációként a The Velvet Underground, a Pixies, a Bikini Kill és Courtney Barnett neveit említik, és annak ellenére, hogy az ’Animal’ és a ’Michelle’ című dalaiknak köszönhetően a TikTok-on lettek ismertebbek, inkább a zenekarok azon klasszikus vonalát képviselik, akik csak zenét írni és turnézni szeretnének mindenféle sztárallűrök és sallang nélkül. Bemutatkozó kislemezük 2020-ban jelent meg Party Favors címmel, azóta pedig folyamatosan adják ki az új dalokat.

A Sir Chloe zenéje a Myspace-en kezdődött indie forradalmat idézi – akik részesei voltak annak az időszaknak, tudhatják, miért nem érdemes kihagyni a zenekar budapesti debütálását, de akiknek mindez újdonság, azoknak is érdemes ott lenniük a koncerten június 26-án, hétfőn este a Dürer Kertben.

Jegyek és további információk a Live Nation weboldalán

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,994KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók